Nagrade za najlepše maske v radenskem DOSOR-ju

Uspel obisk pustnega »Mišjega cirkusa«

Na pustni torek, 28. februarja, je bilo v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, izredno živo ves dopoldan. Sedem prijateljskih skupin (skupine starih ljudi za samopomoč) v tem domu starejših občanov namreč vsako leto pripravi tradicionalno pustovanje.

Veliki restavracijski prostor je že kmalu po opravljenem zajtrku stanovalk in stanovalcev zavzela skupina prostovoljcev DOSOR-ja ter stanovalk in stanovalcev, ki se je našemila v skupinsko masko »Mišji cirkus«. Le-ti  so tudi pripravili vse potrebno za pustni zabavni dopoldan med 9.30 in 11.30. Med maskirane stanovalke in stanovalce je ob 10. uri prispela večina maskiranih osnovnošolk in osnovnošolcev Osnovne šole Kajetana Koviča Radenci. Šolarke in šolarji so se mimogrede pomešali med stanovalke in stanovalce ter ostale pustne šeme ter se skupaj z njimi zavrteli na plesišču ali pa se vključili v plesno kačo.

Za plesno zabavo je z glasbo in petjem skrbel DOSOR-jev prostovoljec Štefan Sečko Legijaš z Vaneče in po odhodu šolark in šolarjev, ki so se posladkali s pustnimi krofi in čajem, je skupina  »Mišji cirkus« nadaljevala pustno plesno zabavo. Zanimiv je bil tudi kotiček z vedeževalko, posebna komisija pa se je lotila izbire najlepših mask.  Darila so organizatorjem pustovanja donirali: Picerija »Moni« (Mojca Beznec) Radenci, Slaščičarna »Tropicano« (Džemo Hamiti) Radenci, Trgovina »Ortomar« (Bogdan Marič) Radenci in Lekarna (Nada Frangež) Radenci. Tako je lahko bilo razdeljenih kar devet nagrad devetim najlepšim maskam.

Filip Matko Ficko

 

dsc_2152-copy dsc_2124 dsc_2117-copy_1 dsc_2116 dsc_2105-copy dsc_2090-copy dsc_2084 dsc_2077-copy dsc_1890-copy