Zborovali pomembni možje pomurske regije

Že 20 let deluje Društvo seniorjev Pomurja

dsc_2317-copy

Zbor Društva seniorjev Pomurja

Na svojem rednem letnem občnem zboru so se 16. marca dopoldne zbrali članice in člani Društva seniorjev Pomurja, ki sta jih ob začetku zbora v prostorih gostišča Park v Radencih pozdravila direktor gostinstva Zdravilišča Radenci Branko Slavinec in župan Občine Radenci Janez Rihtarič. Društvo seniorjev Pomurja deluje že 20 let in gre za asociacijo civilne družbe, ki jo sestavljajo nekdanji direktorji, poslovneži in menedžerji v gospodarskih subjektih pokrajine na obeh bregovih reke Mure.

Delovno predsedstvo zbora je imel »na skrbi« Andrej Gerenčer, a poročilo o delu društva v letu 2016 je podal njegov predsednik Anton Kapun. Iz le-tega izhaja, da bil program v celoti realiziran, kajti vsaj enkrat mesečno je bila lani opravljena ena večjih aktivnosti, upravni odbor društva pa je opravil kar 14 sej. Ob 20-letnici delovanja društva je bil sprejet sklep o izdaji jubilejnega biltena, ki bo izšel letos.

S podobnim programom bodo nadaljevali tudi letos (razprave o gospodarskih gibanjih v regiji in Sloveniji, o mednarodnem položaju Slovenije, o zakonu o zdravstveni reformi, obiski gospodarskih organizacij, obiski občin, srečanje s pomurskimi poslanci, izlet, piknik, rekreacija in prednovoletno srečanje), naloge dosedanje tajnice Ivanke Klopčič pa bo prevzel Ludvik Hari.

Ob zaključku zbora je zborovalce presenetila trojka: maskoti Radenec Veverička Mukica in Škrat Radin ter njuna spremljevalka Marija Slavič. Slednja je predstavila ta zdraviliški kraj skozi vso njegovo izredno zanimivo in bogato zgodovino.

Filip Matko Ficko