Izlet prijateljske skupine Fortuna iz radenskega DOSOR-ja

dsc_6302

Na razstavi slik radenskega slikarja Filipa Matka v prostorih ZKD Lendava

Obiskali razstavo in stolp Vinarium

Na spletnih straneh »Štajerske novice« smo že lahko brali o razstavi slikarskih del Radenčana Filipa Matka Ficka, ki je od 16. maja na ogled v prostorih Zveze kulturnih društev Lendava. To razstavo so si želeli ogledati članice in člani prijateljske skupine Fortuna (skupina starih ljudi za samopomoč), ki aktivno deluje v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci.

dsc_6304

Pod razglednim stolpom Vinarium

Zatorej so se »Fortunaši« v torek, 13. junija, odpravili na dopoldanski izlet. Ob 9. uri so se odpeljali izpred DOSOR-ja z dvema osebnima avtomobiloma preko reke Mure proti severovzhodu Prekmurja. Njihov cilj je namreč bilo mesto Lendava in njegova okolica.

dsc_6308

Na razgledni ploščadi stolpa Vinarium

Okrog 10. ure jih je na sedežu Zveze kulturnih društev Lendava pozdravila predstavnica te zveze Danijela Hozjan. Avtor slik, Filip Matko Ficko, vsem pripovedoval o svojem slikarskem ustvarjanju od leta 2009 dalje, o svojih udeležbah na številnih slikarskih kolonijah, dosedanjih razstavah ter nekaterih doseženih uspehih. Po ogledu razstave, ki je vse zelo pritegnila, ter okrepčilu s pecivom, kavo in sodnimi sokovi, so se odpeljali v Lendavske gorice.

dsc_6313

V Lendavi je tudi razstava del slikarja  Salvadorja Dalija

Tam je bil njihov cilj tega dne: znameniti razgledni stolp, 53,5 metrov visok Vinarium. Na razgledno ploščad stolpa so se popeljali z dvigalom, čeprav je vsem zainteresiranim na voljo kar 240 stopnic do vrha. V lepem in rahlo vetrovnem sončnem dopoldnevu so se lahko razgledali po bližnji in daljni okolici Lendavskih goric, pod stolpom pa so si ob posebnih stojnicah privoščili v okviru malice še tamkajšnjo domačo specialiteto – langoš. V Radence, v domači DOSOR, so se vrnili še pravočasno tik pred kosilom.

dsc_6316

Okrepčilo z langašem

Marija Erveš