Neumorni Zdenek Bily ob svoji »delovni« 60-letnici

dsc_6585

»Elite« v Radencih še niso pozabljene

Občinski praznik, ki ga v Radencih praznujejo prav 19. junija, se je na praznični dan pričel kar na dveh prizoriščih. V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci,  so nastopile »Vesele Štajerke«, a v Kongresni dvorani hotela Radin je imel svoj nastop s številnimi  glasbenimi gosti trobentač Zdenek Billy, »glasbena legenda Radenec«.

dsc_6587

Mlajše generacije Zdeneka Bily-ja morda sploh ne poznajo, a za starejše občanke in občane Radenec pa je »stari znanec« iz radenske Kavarne v parku, kjer so ob zvokih zelo znane glasbene skupine »Elite«, ki so jo sestavljali v začetku samo Čehi, plesali pozno v noč, ob njihovi glasbi nekateri odraščali, se tudi zaljubljali…

dsc_6588

Čeprav skupine »Elite« že dolgo ni več, Zdenek Bily še vedno igra svojo trobento. Zbira okrog sebe »glasbene zaljubljence« in ustanavlja vedno nove skupine.

dsc_6621

Z nekaterimi od njih je pripravil koncert ob svoji letošnji 60-letnici glasbenega udejstvovanja. Koncert je bil v Kongresni dvorani hotela Radin, pričel pa se je ob 19. uri.

dsc_6594

Najprej je Zdenek Bily nastopil z novim glasbenim kvartetom »Tri generacije« s katerim kot pevka nastopa Natalija Tumpej. Sledil je nastop kitarskega dueta, ki ga sestavljata vrhunska glasbenika Sašo Lamut in Dušan Slaček.

dsc_6595

Za njima je nastopila prekmurska ljudska, a zelo uveljavljena skupina »Marko banda«, za konec pa še glasbena skupina »Take Nina Orchestra« s pevko Tjašo Lesjak. S slednjo skupino igra tudi Zdenek Bily.

dsc_6598

Med koncertom je v Kongresni dvorani hotela Radin župan Občine Radenci Janez Rihtarič lahko izrekel čestitke občankam in občankam ob tokratnem občinskem prazniku.

dsc_6613

Je pa tudi čestital za koncert,  ki ga je s svojimi glasbenimi prijatelji pripravil Zdenek Bily ter »glasbeni legendi« izročil simbolično darilo.

Filip Matko Ficko