DOSOR-jev počitniški tabor 2017

Z veveričko Muki oblikovali izdelke iz gline

V okviru enotedenskega počitniškega tabora 2017 v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, so se udeleženke in udeleženci v četrtek, 20. julija dopoldne, »preselili« za nekaj uric v hotel Radin Zdravilišča Radenci.

Ob tej »selitvi« so deseterico počitničarjev pospremile DOSOR-jevke Andreja, Janja in Mojca, v hotelu Radin Zdravilišča Radenci jih je sprejela in pozdravila animatorka Jana Petek. Pospremila jih je v igralni kotiček veveričke Muki hotela Radin, kjer jim je predstavila dolgoletno priznano ustvarjalko izdelkov iz gline Tamaro Zupe iz Radenec. Le-ta je mlade pričakala s svežo glino ter opomnila na pasti in dobre strani pri delu z glino. Demonstrirala je tudi»začetne korake« pri oblikovanju oziroma preoblikovanju gline, vsakomur od mladih pa je obljubila tudi pomoč pri poznejšem ustvarjanju.

Za osvežilno sadno pijačo, pecivo in zaključna darilca – vsi počitničarji so prejeli sončna očala ! – je poskrbela animatorka Jana Petek. Zlasti očal so bili počitničarji najbolj veseli, čeprav so s seboj odnesli tudi številne izdelke iz gline. Mladi so ustvarili veliko različnih posod iz gline, podob ljubljenih živali, a ves čas je nad njimi na steni dremuckala veverička Muki, ki je neke vrste zaščitni znak Radenskega parka.

Pred kosilom je sledil povratek in med potjo v DOSOR so se mladi počitničarji vmes sprostili še na igralih otroškega igrišča v Radenskem parku. Tedaj je bilo že tako toplo, da se tudi ta prave veveričke niso več prikazale na prostem.

Filip Matko Ficko