Ducat mladih Pomurcev v Severni Irski

 

dsc_8302

Nadaljevanje lanskega enotedenskega druženja pri nas

Lansko poletje smo na spletnih straneh »Štajerske novice« poročali o tridnevnem slovensko-angleškem taboru mladih evangeličanov.  V dneh od 14. do 16. julija ga je pripravila in izvedla Evangeličanska cerkvena občina Murska Sobota v Mladinskem domu na Hodošu. Lani je na taboru sodelovalo 20 mladih Pomurk in Pomurcev ter sedem mladih iz Severne Irske s tremi spremljevalci.

dsc_8294

Letos, v dneh od 23. do 31. julija, mladi Pomurci vračajo obisk. Zatorej jih je v nedeljo, 23. julija popoldne, odpotovalo 12 iz Murske Sobote proti Brniku, od koder jih bo letalo popeljalo do Belfasta, glavnega mesta Severne Irske, z vmesnim postankom v Londonu. Z mladimi potuje tudi pet spremljevalcev.

Severna Irska je regija Združenega kraljestva Velike Britanije na severovzhodu otoka Irska, razdeljena na šest okrožij: Antrim, Armagh, Down, Fermanagh, Londonderry- Derry in Tyrone. Pomurci, mladi evangeličani, bodo gostje Prezbitarijanske cerkve severnoirskega mesta Bangor (okrožje Down), ki je partnerska cerkev Evageličanske cerkve Martina Luthra v Murski Soboti.

Filip Matko Ficko