Gorazd Žilavec (Beno) in skupina Fulgas

dsc_9306

Gorazd Žilavec v pozdrav občinstvu

 

Ponedeljkova (21. avgusta) poletna Vetrnica DOSOR-ja

Pogovor na DOSOR-jevem poletnem odru s 44-letnim Gorazdom Žilavcem iz Murske Sobote, ki je kot gledališčnik zaposlen v gledališču v Kopru, je na avgustovski DOSOR-jevi poletni Vetrnici 21. avgusta zvečer  vodila Sabina Barbarič.

dsc_9298

Gost igralec Gorazd Žilavec (Beno)

Igralec Gorazd Žilavec je večini Slovenkam in Slovencem, kot tudi stanovalkam in  stanovalcem Doma starejših občanov Radenci, najbolj znan kot Beno iz televizijske nadaljevanke »Lepo je biti sosed«.  Gostujoči igralec je povedal o svojih začetkih igralstva v času  obiskovanja vrtca, ko se je v pustnem času povsem »vživel« v različne like (dvigalec uteži, Charlie Chaplin…).

dsc_9304

DOSOR-jeva avgustovska poletna Vetrnica

Po končani Osnovni šoli Daneta Šumenjaka – Mirana v Murski Soboti se je vpisal na Srednjo šolo v Mariboru, ki jo je zaključil s poklicem elektrotehnika-elektronika. To pa zato, ker srednje gledališke šole nimamo. Pozneje mu je uspelo opraviti sprejemni izpit na AGRFT (Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo) v Ljubljani, ko je že obiskoval Fakulteto za šport. Kot igralec je začel že kot osnovnošolec pri gledališki skupini Kulturno umetniškega društva Štefan Kovač v Murski Soboti in v rojstnem kraju (Murska Sobota) je kot srednješolec ustanovil gledališko skupino Torpedo ter z njo uspešno nastopal. V Ljubljani pa je bil uspešen kot igralec – improvizator. Za seboj ima nekaj kratkih filmov ter igrani film »Ljubezen, traktor in rock and roll«. Nastopal je v različnih vlogah tudi na televiziji, a je najbolj znan po vlogi iz serije »Lepo je biti sosed«. Sedaj  že tretje leto igra v gledališču v Kopru.

dsc_9318

Vetrnica tudi za Gorazda Žilavca

V drugem delu ponedeljkove »DOSOR-jeve Vetrnice« je na film »Ljubezen, traktor in rock and roll«  spomnila glasbena skupina Fulgas z Račkega vrha v Občini Radenci (vodja Tomi Šoštarič – Šurda, ki igra kitaro in poje; na klaviature igra Edita Vodan Šoštarič, ki tudi poje; za bobni in s tolkali sodeluje Tjan Šoštarič; kitarista pa sta še Sašo Štajner in Valentin Kovič). Slednji je tokrat manjkal zaradi bolezni.

dsc_9338

Glasbena skupina Fulgas

Filip Matko Ficko