Portorož: Snemanje videospota »Mini bikini«

dsc_9374

Šesti videospot in tretji CD Marka Tivadarja iz Malih Bakovec

Na spletnih straneh »Štajerske novice« smo že poročali, da se mladi glasbenik Mark Tivadar iz Malih Bakovec pri Murski Soboti pripravlja na snemanje že šestega samostojnega videospota, ki mu bo dal v tej poletni vročini naslov »Mini bikini«. In to se je res zgodilo v ponedeljek, 28. avgusta !

Ker je bila potreba po snemanju ob morju, je s posebnim avtobusom z Markom Tivadarjem na snemanje k slovenski obali v Portorož iz Murske Sobote potovala Plesna skupina Urška Pomurje (Tara, Viktorija, Brina, Ana in Nuša ter Gloria in Zala) pod vodstvom Nine Fras iz Ljutomera, nadalje glasbena zasedba Mark band (Stanko Tivadar, Bojan Tivadar, Klavdij Ficko, Domen Trobiš in Marjan Horvat) ter Ansambel Polanski zvoki (vodja skupine in harmonikar Tomaž Žižek, kitarist Robert Prša, klarinetist Jure Lešnik, basist Jožef Halas in Ervin Hozjan s trobento). V Mariboru se je pridružil »Štajerski slavček« Damjan Murko, a v Celju še go-go plesalka Nastja Gregurič. Slednjima je v videospotu bila namenjena glavna vloga: njej kot lepotici na dopustu, a njemu kot reševalcu iz vode. Glavni kamerman videospota je bil Denis Horvat, opremljevalec zvoka pa Dejan Borovič.

Tako se je snemanje videospota »Mini bikini« v Portorožu pričelo po 9. uri pri bazenu in na plaži hotelskega kompleksa Bernardin ter se pozneje nadaljevalo na osrednji portoroški plaži. Tja se je pevec Mark za snemanje odpeljal z atraktivnim motorjem. Bili so narejeni posnetki še na igrišču z mivko ter pozneje tudi na barki »Resnik«, ki je plula od Portoroža proti Piranu ter nazaj do pristana v Luciji pri Portorožu. Od tam pa so se vsi sodelujoči napotili skozi Camp Lucija, do travnikov »Pri ribiču«. Na tamkajšnjih travnikih je Igor Slokan (v vlogi kuharja) s sodelavci poskrbel za enkratno odlično kosilo z žara.  Posnelo se je še zadnje kadre za nov videospot Marka Tivadarja pod naslovom »Mini bikini«. Le-ta bi naj »luč dneva« zagledal po štirinajstih dneh.

Filip Matko Ficko