Radenci: Turistični vlakec že vozi

dsc_9885

Vozil bo vsako soboto popoldne v septembru in oktobru

Zavod za turizem in šport Radenci je v sodelovanju z Aerogolfom (storitve in trgovina) d.o.o. Rihtarovci za občane in goste v Občini Radenci uvedel zastonjkarske vožnje s turističnim vlakcem.

dsc_9890

Vlakec bo startal vsako soboto v septembru in oktobru ob 17. uri z avtobusne postaje v Radencih. Prvo vožnjo je turistični vlakec, za katerega se še išče ime, opravil v soboto, 2. septembra. Tako se je prvih šestnajst potnikov ob spremstvu direktorice ZTiŠ in njene sodelavke, Sonje Bily in Mateje Černjavič, vkrcalo v dva vagončka na avtobusni postaji Radenci. »Vlakovodja« (šofer) Zvonko Vaupotič je najprej peljal v smeri Šratovec, tam pa zavil v levo proti Boračevi.

dsc_9879

Skozi to naselje se je vzpel na Janžev vrh, do gostišča Pri jahaču. Vožnjo je nadaljeval proti Radenskemu vrhu in Kapelskemu vrhu. Na slednjem sta znameniti turistični točki: »Pri preši« (Dom Društva vinogradnikov in ljubiteljev vina Kapela) in cerkev sv. Marije Magdalene. S Kapelskega vrha se je turistični vlakec spustil proti Hrastju Moti in Rihtarovcem. Peljal je mimo »Štajerskega vodnjaka« (pred več kot sto leti je bil opremljen z velikim lesenim kolesom – gredljem, nanj pa se je navijala nosilna vrv z vedri)  ter do golf igrišča in nato skozi gornji del kraja Radenci do izhodišča, avtobusne postaje Radenci.

dsc_9878

Prve vožnje s turističnim vlakcem so se udeležile vse generacije: od 4-letne Ajde do stanovalke DOSOR-ja, Brigite, v 94-letu. Vsem je bila vožnja izredno všeč in marsikoga izmed bomo srečali na postajališču v Radencih ponovno naslednjo soboto.

Filip Matko Ficko

i