Štajerci slavili v prestolnici Prekmurja

dsc_0785

 Ekipa OK Maribor z osvojenim pokalom

 

Mariborčani zmagali na turnirju Avto Rajh open 2017

Športni klub Pomurje deset Panvita Pomgrad Murska Sobota je bil 22. in 23. septembra organizator dvodnevnega odbojkarskega turnirja Avto Rajh open v Športni dvorani Osnovne šole I Murska Sobota.  Pokal je osvojila ekipa Odbojkarskega kluba Maribor pred domačini Panvita Pomgrad, madžarsko ekipo Fino Kaposvar in francosko ekipo Ason Orange Volley. Sobotni zaključni tekmi sta postregli z odlično odbojko, kajti obe tekmi za pokale sta se končali tesno – 3 : 2.

Prva tekma v petek (22. september) med ekipama Panvita Pomgrad Murska Sobota in ekipo Fino Kaposvar SE (Madžarska) je bila odločena v korist domačih z rezultatom  3 : 0 (25:15; 25:20; 25:16). V drugi tekmi v petek med ekipama Odbojkarskega kluba Maribor ter ekipo Ason Orange Volley (Francija) so zmagali Štajerci s  3 : 1 (25:20; 25:15;22:25;26:24).

 

Fino Kaposvar SE – Ason Orange Volley

3 : 2 (20:25; 25:23; 25:22; 20:25; 15:13)

 

V prvi tekmi, s pričetkom ob 14.30, sta se v soboto (23. september) za 3. mesto pomerili ekipa Fino Kaposvar, ki je  v petek izgubila s Panvito Pomgrad z 0 : 3 in je državni prvak Madžarske ter ekipa Ason Orange Volley, ki je v petek izgubila proti OK Maribor z 1 : 3 in nastopa v francoski B ligi. Za madžarsko ekipo so zaigrali: Jozsef Nagy, Bence Szabo, Akos Kalmar, Peter Nagy (kapetan), Adrian Kulcsar, Cameron Keen, Kristof Horvath, Tamas Vajda, Barna Szabo, Galin Nikolov ter libera Peter Papai in Mate Kiss., zaigrali pa so: Jozsef Nagy, Bence Szabo, Akos Kalmar, Peter Nagy (kapetan), Adrian Kulcsar, Cameron Keen, Kristof Horvath, Tamas Vajda, Barna Szabo, Galin Nikolov ter libera Peter Papai in Mate Kiss, ki jih je vodil trener Demeter György. Za francosko ekipo so zaigrali: Cedrik da Silva, Fredric Gustavsson, Dušan Lopar, Mark McGivern, Ryan Utia, Tomi Rumpunen, Nenad Šormaž, Fabien Vergoz (kapetan) in libero Hugo Lecat, ki jih vodi trener Nenad Djordjević (po rodu iz Beograda). Tekmo sta sodila Tadej Mesarič (prvi sodnik) s Cvena in Hana Banfi (drugi sodnik) iz Lendave.

Povedli so Francozi (20:25), ki so jih Madžari dohiteli in povedli (25:23 in 25:22), nato so Francozi zopet izenačili (20:25), a v petem setu tesno prepustili zmago Madžarom (15:13).

 

Panvita Pomgrad – Odbojkarski klub Maribor

2 : 3 (25:14; 28:30; 22:25; 25:20; 12:15)

V drugi sobotni tekmi sta se za 1. mesto na turnirju Avto Rajh open pomerila slovenska prvoligaša Panvita Pomgrad iz Murske Sobote in Odbojkarski klub Maribor. Za ekipo Panvita Pomgrad, pod vodstvom trenerja Dejana Fujsa so zaigrali: Mitja Pečnik, Jaka Banič, Saša Ratkai, Andrej Grut, Jakob Rojnik, Gregor Felkar, Gorazd Flisar (kapetan), Gregor Javornik, Aljoša Bogožalec, Žan Bedrač, Jure Kasnik ter libera Jaša Ratkai in Klemen Hrastovec. Za OK Maribor pod vodstvom trenerja Sebastijana Škorca so zaigrali: Miomir Crnjanski, Uroš Planinšič, Jan Mulec, Jernej Detela, Primož Mejal, Alan Košenina, Simon Križman, Filip Uremovič, Staš Virtič, Vasja Plesec (kapetan) ter libera Tin Vrabl in Aljaž Herman. Tekmo sta sodila Franc Mesarič (prvi sodnik) iz Murske Sobote in Tadej Mesarič (drugi sodnik) s Cvena.

V prvem setu so gladko povedli domačini (25:14), ki so jih Mariborčani tesno nadigrali v drugem setu (28:30) ter nato povedli v tretjem setu (22:25). V četrtem setu so domačini poravnali rezultat v setih (25:20), v petem setu pa popustili Mariborčanom (12:15), ki so se izredno veselili osvojenega prvega mesta na turnirju Avto Rajh open.

Zaključna razvrstitev ekip: 1. mesto OK Maribor, 2. mesto Panvita Pomgrad Murska Sobota, 3. mesto Fino Kaposvar SE (Madžarska) in 4. mesto Ason Orange Volley (Francija). Pokrovitelji tokratnega turnirja so bili: Avto Rajh, Skupina Panvita, Pomgrad, Tiskarna AIP, Zvezda, Intering Holding, Imo – Real, Zavarovalnica Triglav, Petrol, Alta, Vigros in Maximus.

Filip Matko Ficko