Štajerka iz Lomanoš pri G. Radgoni piše nov roman

dsc_1591

Pisateljica Karolina Kolmanič je zelo prepričljiva

S pisateljico Karolino Kolmanič o pomladi

Čeprav je v deželi že jesen, je v sredo, 18.oktobra, literarni popoldan v predprostoru DOSOR-jeve knjižnice kot pogovor s pisateljico Karolino Kolmanič bil predvsem o pomladi. Pravzaprav o njenem najnovejšem romanu pod naslovom »Pozabljene pomladi«, ki je že njena petindvajseta knjiga, izšla pa je pri Založbi Volosov hram v Peklu pri Mariboru v 200 izvodih.

 dsc_1550

DOSOR-jev pevski zbor Večerna zarja

Zvedeli smo, da Karolina Kolmanič še vedno neumorno ustvarja. Trenutno piše novo zgodbo / roman, ki se bo »dotaknil« bivajočih v ustanovah s posebnimi potrebami. Za seboj ima avtorica že 25-ih izdanih knjižnih del, z njo pa je pogovor vodil spodaj podpisani.

dsc_1607

Robert Titan Felix iz Založbe Volosov hram

Da je Karolina Kolmanič priznana tudi v tujini, pove podatek, da je 29.septembra letos  Washingtonska kongresna knjižnica roman »Pozabljene pomladi« uvrstila v svoj fond že kot dvajseto knjigo te avtorice.

dsc_1604

 Avtorica je prebrala odlomek iz svoje knjige

Pisateljico Karolino Kolmanič in predstavnika Založbe Volosov hram Roberta Titana Felixa (je tudi pesnik in pisatelj), kot tudi vse zbrane, je na začetku pozdravila mentorica DOSOR-jevega literarnega krožka Bea Baboš Logar, a pod vodstvom Suzane Divjak je tri pesmi zapel mešani pevski zbor stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja Večerna zarja in te pesmi (Slovenskega naroda sin, En hribček in Siva pot) so bile povezane z vsebino predstavljene knjige.

dsc_1629

Podpisovanje v knjigo za spomin

In čeprav je tokrat v deželi že jesenski čas, je bila po srečanju večina udeleženih na pogovoru s pisateljico prepričana, da pomladi sigurno ne bodo nikoli pozabljene.

Besedilo: Filip Matko Ficko

Fotografije: Marija Erveš