Prvič samostojno razstavlja Metka Tropenauer

dsc_3900

Slikarka Metka Tropenauer iz Gornje Radgone

Mariborčanka živi in ustvarja v Gornji Radgoni

Mariborčanka Metka Tropenauer večino svojega življenja živi v Gornji Radgoni. Tam si je ustvarila družino ter se leta 2006 upokojila kot vzgojiteljica predšolskih otrok, kajti zaposlena je bila kot vzgojiteljica predšolskih otrok v Vrtcu Manka Golarja v Gornji Radgoni.

dsc_3901

Štiri grafike/linorezi na razstavi

Toda veselja do otrok ji še vedno ne manjka, sedaj jo namreč redno razveseljujejo trije vnuki oziroma vnukinje: Maks Matija, Marina in Lucija. Kot upokojenka pa nadaljuje tudi z redno športno aktivnostjo. Tako tedensko enkrat podira keglje na štiristeznem avtomatskem kegljišču v Radencih, meče pikado v gostišču Erinox v Radencih ter »meče hudičeve podobice« (karte) v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci.

dsc_3904

Štiri grafike/linorezi na razstavi

In v razstaviščni avli DOSOR-ja ima od 15. decembra dalje na ogled svoje akrile na platnu na svoji prvi povsem samostojni razstavi. Osem let po upokojitvi, leta 2014, se je  namreč včlanila v Likovno društvo Gornja Radgona. Pod mentorstvom akademske slikarke in magistre kiparstva Saše Bezjak se je v Gornji Radgoni vpeljala v delo z akrilnimi  barvami, sodelovala na društvenih kolonijah, bila uspešna na razpisih za Zlato paleto ter razpisih Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (2015: Kvadrat in krog; leta 2017: Črta in pika), ter sodelovala s svojimi slikami na skupinskih razstavah doma in v tujini (Gornja Radgona, Polzela, Trbovlje, Radenci, Avstrija, Nemčija).

dsc_3913

 Razstava v razstaviščni avli DOSOR-ja

Od 15. decembra dalje si je torej v razstaviščni avli DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, moč ogledati likovno razstavo slikarskih del Metke Tropenauer iz Gornje Radgone. Ker je naredila tudi nekaj grafik, so na tokratni razstavi na ogled tudi štiri grafike (linorezi), ostalo pa so akrili na platnu, kar je na ogled pod skupnim naslovom »Iskanja«.

 

Besedilo in fotografije: Filip Matko Ficko