SKUPŠTINA SRPSKOG NARODNOG VIJEĆA U ZAGREBU

.%d0%bf%d1%83%d0%bf%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%86-%d1%83-dvorani-v-lisinski-1
HRVATSKA JE VASA DOMOVINA

NA SKUPŠTINI SRPSKI I HRVATSKI POLITIČKI VRH
Zagreb – 13.veljace 2018 je odrzana Skupstina SNV (Srpskog narodnog vijeca),koja se odrzala u dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Sasa Milosevic predsjednik s clanovima predsjednistva iz cijele RHrvatske i prof.dr.Milorad Pupovac su Skupštinu veoma dobro organizirali.
Na Skupstini su bili nazocni: Predsjednica RHrvatske gospodja Kolinda Kitarovic, Predsjednik R Srbije gospodin Aleksandar Vucic,gospodin Milan Bandic,gradonacelnik grada Zagreba, Preosvesteni Mitropolit dr Porfirije, veleposlanica R Srbije u R Hrvatskoj i veleposlanice i veleposlanici europskih zemalja,Vjerske zajednice, izaslanici Vlade R Hrvatske,Saborski zastupnici i oko 2000 tisuce Srba i drugih manjina.
Predsjednicu RHrvatske gospodju Kolindu Grabar Kitarovic i Predsjednika R Srbije kao i druge uvazene licnosti ucesnici Skupstine su ovacijama pozdravili.
Tijekom Skupstine koju je vrlo dobro vodio gospodin Sasa Milosevic,predsjednik Skupstine i njegove dostojanstvene najave i pozive za govornicu uvazenih gostiju.
Prof.dr Milorad Pupovac je poslije  uvodnog pozdravnog govora ,govorio o zajednickom suzivotu,  povijesnim cinjenicama  i stradalnicima  svijetskih ratova ( Prvi i Drugi) kao i Domovinski rat ,poslije koga su ostala mnoga nerjesena pitanja .
Zahvalio se predsjednici gospodji Kolindi Grabar Kitarovic,na dolasku na Skupstinu,posebice na pozivu i organizaciji dolaska Predsjednika R Srbije gospodina Aleksandra Vucica  na visokoj razini  i razgovorima i susretima s Predsjednikom Vlade R Hrvatske gospodinom Andrejom Plenkovicem, Predsjednikom Sabora gospodinom Gordanom Jandrokovicem, preuzvisenim Kardinalom Josipom Bozanicem i Preosvestenim zagrebacko ljubljanskim Mitropolitom Porfirijem Pericem ,kao i drugim visokim svestenstvom u R Hrvatskoj. Dialozi ,pregovori i dogovori dvoje drzavnika  i Vlada  koji nisu laki i rijesivi s jednim dolaskom ,ali su neophodni za rijesavanje mnogih drzavnickih,pravnih i ljudskih sudbina,nestalih Hrvata,Srba u obje zemlje.
Znacajan je susret predsjednika Hrvatske gospodarske komore i predsjednika Privredne komore R Srbije,s kojim su doputovali predstavnici  i vlasnici poduzeca,potencijalni ulagaci,kao i hrvatski gospodarstvenici.

Tekst i foto: Milka Knežević