Radenci: Štajerke in Štajerci zapeli v DOSOR-ju

 

Za praznični dopoldan zapel MPZ DU Slivnica pri Mariboru

Skozi pravo snežno pokrajino ter po zasneženih cestah so se 22. februarja zjutraj izpod Pohorja v Radence odpeljali članice in člani Mešanega pevskega zbora Društva upokojencev Slivnica pri Mariboru, da nastopijo za januarske in februarske jubilante DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci.

Ob 9.30 je vse zbrane v veliki restavraciji DOSOR-ja pozdravila gospodinja Stanka Fras ter napovedala nastop zbora, ki prepeva že osemnajsto leto. Po besedah predsednika zbora, Zorana Živeca, opravi 20 pevk in pevcev okrog 12 večjih koncertov letno, nastopijo pa tudi na vseh domačih kulturnih prireditvah. Po strokovni plati vodi zbor Ervin Šega. Le-ta je dirigiral pevkam in pevcem tudi ob tokratnem nastopu v DOSOR-ju.

Gospodinja Stanka Fras je opravila čestitke stanovalkam in stanovalcem, ki so praznovali svoj rojstni dan januarja (skupaj 16), kot tudi v februarju (skupaj 20). Vsi seveda na praznovanje niso prišli, kajti viroze in gripa so nekatere zadržali v postelji. Med slavljenkami in slavljenci je tokrat bilo kar sedem tistih, ki so praznovali okrogli življenjski jubilej. Bil je to eden 70-letnik, štirje 80-letniki ter dve 90-letnici. Sicer pa so bile vmes tudi štiri posameznice, ki beležijo že nad 90 let.

Predsednik MPZ DU Slivnica, Zoran Živec, je prebral pesem »Zimska idila« svoje mame Brigite, ki je tudi stanovalka DOSOR-ja, a gospodinja Stanka Fras njeno pesem »Moja leta«. Iz domske kuhinje (slaščičarne) so vsem postregli z odličnimi rezinami slavnostne torte, vsi jubilanti in jubilantke pa so prejeli priložnostna darilca in vizitke.

Nekaj pred 11. uro dopoldne 22. februarja je zazvenela skupna pesem  – ljudska »Pozimi pa rožice ne cveto…« – pevk in pevcev Mešanega pevskega zbora Društva upokojencev iz Slivnice pri Mariboru ter zbranih stanovalk in stanovalcev.

Filip Matko Ficko