Štajerci so se veselili zmage na Gorenjskem

skupinska-fotografija-vseh-sodelujocih-na-predtekmovanju-v-radovljici

Skupinska fotografija vseh sodelujočih na predtekmovanju v Radovljici.

V majsko finale uvrščena tudi druga ekipa SŠGT Maribor

Na Srednji gostinski in turistični šoli Radovljica je 15. marca potekalo tretje predtekmovanje za Tuševo zvezdico 2018. V majski finale so se tokrat uvrstile ekipe SŠGT Maribor, SŠGT Novo mesto in SGTŠ Radovljica.

zmagovalna-ekipa-srednje-sole-za-gostinstvo-in-turizem-maribor

Zmagovalna ekipa Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor.

Tako je sedaj sestavljen spisek devetih ekip mladih s srednjih šol za gostinstvo in turizem v Sloveniji, ki se bodo maja pomerile v finalnem tekmovanju, ko se bodo mlade tekmovalke in tekmovalci predstavili z lokalno kulinarično zgodbo, ki jo bodo skupaj oblikovali: kuhar in pomočnik kuharja (jed pripravita), natakar (jed postreže) in turistični tehnik (jed predstavi z lokalno zgodbo). Ob koncu bo Tuševa zvezdica 2018 postala ena od dveh najboljših ekip, ki bo v superfinalu pripravila najboljšo kulinarično zgodbo o sladici, pripravljeni iz sestavin skrivnostne škatle.

irm_3724

Tekmovalno vzdušje v kuhinji

Izjemno odmeven in nadvse dobro sprejet projekt tekmovanja za Tuševo kuharsko zvezdo, ki ga vsako leto organizira slovenski trgovec Tuš v sodelovanju z Društvom kuharjev in slaščičarjev Slovenije, letos poteka pod imenom Tuševa zvezdica. Po prvem tekmovanju januarja v Ljubljani ter februarja v Mariboru so 15. marca na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Radovljici izbrali še zadnje tri ekipe za letošnji veliki majski finale. Tokratni zmagovalci so bili dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor (meni: Skrivni recept pohorskih steklarjev) pred ekipo Srednje šole za gostinstvo in turizem Novo mesto (meni: Črno belo bogastvo v objemu predelanih poljščin) ter ekipo domačinov: Srednje gostinske in turistične šole Radovljica (meni: Potepuška račka).

irm_3758

Tekmovalno vzdušje v kuhinji

Dijakinje in dijake sta v Radovljici ocenjevali dve komisiji. Za kuhanje Tomaž Vozelj (predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije), Boštjan Kovačič (vodja kuhinje hotela Ramada Kranjska gora), Robert Merzel (kulinarik Protokolarnega servisa Brdo) in Davor Družinec (vodja kuhinje OŠ Železniki). Strežbo so ocenjevali: Predrag Canjko (F&B hotel Špik), Aida Kadič (F&B hotel Ramada and svites resort Kranjska gora), Amir Dizdarević (vodja strežbe hotela Toplice Bled) in Zlatko Šparakel (vodja strežbe Protokolarnega servisa Brdo).

zmagovalni-kroznik-ekipe-ssgt-maribor

Zmagovalni krožnik ekipe SSGT Maribor.

Po zagotovilu vodje korporativnega komuniciranja v Tušu Anje Marjetič se bodo v finalu meseca maja pomerile ekipe SŠGT Ljubljana (2 ekipi), Celje, Maribor (2 ekipi), Radenci, Radovljica, Novo mesto in Izola.

Filip Matko Ficko

Fotografije: Arhiv TUŠ-a