Projekt Flagship Products v okviru Interreg V-A

Promocija dediščine Štajerske za razvoj

dsc_8285

Ravnateljica SŠGT Radenci prof. Janja Prašnikar Neuvirt

V obdobju šestih let, od leta 2014 do leta 2020, se izvaja projekt Flagship Products, ki je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. V projekt je aktivno vključena Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci, kjer v sodelovanju s podobnimi šolami v sosednji Avstriji izvajajo aktivnosti pod delovnim naslovom »Potencial dediščine za razvoj in trženje vodilnih produktov«.

dsc_8274

Projekt čezmejnega sodelovanja

Projekt Flagship Products v okviru čezmejnega sodelovanja   z naslovom Interreg V-A Slovenija – Avstrija se izvaja in na SŠGT Radenci je vodja projekta ravnateljica prof. Janja Prašnikar Neuvirt, z učenci pa v praksi delujejo v tem projektu: Peter Pertoci kot učitelj strežbe, a Zdenka Mesarič in Dušan Zelko za področje kuharstva. Projekt je pred dnevi predstavila prof. Vida Pelc.

dsc_8312

Četverica učiteljev v projektu

Vodilni partner projekta je Qualifizierungs agentur Oststeiermark GmbH s partnerji vzhodne in jugovzhodne avstrijske Štajerske in projektnimi partnerji iz Pomurja in Podravja. To so Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci, Zavod za inovativnost in podjetništvo Maribor, Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota ter Razvojna agencija Slovenske gorice iz Lenarta.

dsc_8314

 Prof. Vida Pelc je predstavila projekt

Cilj projekta Interreg SI – AT je razvoj kulinarične in doživljajske ponudbe v povezavi z vodilnimi produkti v regijah vzhodne in jugovzhodne avstrijske Štajerske (Avstrija), Pomurja in Podravja (Slovenija). SŠGT Radenci že vseskozi ozavešča in izobražuje mlade, morda tudi bodoče gostinsko-turistične delavce, širi znanje in prenaša informacije o vodilnih produktih regije po vsej regiji in tudi izven nje.

dsc_8322

 Predstavitev projekta na SŠGT

Filip Matko Ficko