Petanjci: Šolarji so slikali »Mursko deklico«

Likovna kolonija radgonskih in tišinskih šolarjev

dsc_2161

Letos jeseni bodo na posebni razstavi pod naslovom »Murska deklica« predstavljena likovna dela osnovnošolk in osnovnošolcev iz Gornje Radgone in Tišine, ki so pod motom »Murska deklica« ustvarjali svoja dela 2. junija letos na likovni koloniji v Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih.

Kajti akademska slikarka in magistra kiparstva Saša Bezjak iz Gornje Radgone se je z Ustanovo dr. Šiftarjeva fundacija (UŠF), s sedežem v Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih, dogovorila za organizacijo likovne kolonije osnovnošolcev. K ustvarjanju na likovnem področju je povabila šolarke in šolarje Osnovne šole Gornja Radgona, prišli pa so tudi z Osnovne šole Tišina, kajti Petanjci sodijo v to občino.

dsc_2162

Tako je prvo soboto v juniju petnajsterica mladih v senci pod krošnjami košatih dreves in grmovnic v Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih ustvarjala s tempera barvami, pridružil se jim je tudi učitelj likovnega pouka na Osnovni šoli Gornja Radgona Damjan Sovec. Za iztočnico so si zjutraj ogledali kratki družinski film, ki ga je prikazal sin umetnice Saše Bezjak, ustvarjena dela s tokratne kolonije, kot sta povedala Marjan Šiftar in Ernest Ebenšpanger iz UŠF, pa bodo z veseljem razstavili letošnjo jesen, prav tako v Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih.

Filip Matko Ficko

dsc_2160

Mladi likovni ustvarjalci bodo predstavili »Mursko deklico«