Štajerski fakini igrajo po deželi Štajerski

 Zabavni večer »DOSOR-jeve Vetrnice« v Radencih

stajerski-fakini

Štajerski fakini.

V okviru poletnih zabavnih prireditev »DOSOR-jeve Vetrnice« v Domu starejših občanov v Radencih je v ponedeljek, 16. julija zvečer, nastopila četverica mladih glasbenikov »Štajerski fakini«, ki po deželi Štajerski ter po vsej Sloveniji in tudi tujini nastopajo že dvanajsto leto.

stevilno-obcinstvo-v-dosor-ju

Številno občinstvo v DOSOR-ju.

Ivan Flesinger (harmonika), Matej Đurkin (bas kitara), Mitja Mulec (klaviature) in Uroš Ketiš (bobni) so več kot poldrugo uro skrbeli za glasbeno-pevsko navdušenje stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja, njihovih svojcev, zaposlenih ter številnih zunanjih obiskovalcev, da so vsi pozabili na deževno vreme, a ob koncu koncerta dočakali celo večerne sončne žarke.

sandra-celec-levo-in-teja-smodis-z-ivanom-flesingerjem

 Sandra Celec (levo) in Teja Smodiš z Ivanom Fleisingerjem.

Glasbenikom ni manjkalo energije, čeprav so dan pred tem »veselo nažigali« v bližnji Vučji vasi, kjer so Prleki bili letos »premočni« za Prekmurce ter zmagali v vlečenju vrvi čez reko Muro.

veselje-zaposlenih

Veselje zaposlenih.

Sandra Celec in Teja Smodiš sta v imenu DOSOR-ja imeli »na skrbi« četverico mladih muzikantov, ki sta se jim zahvalila za nastop, izročili posebno darilce, a stanovalec Maksimiljan Korošec je nastopajočim izročil že tradicionalno vetrnico, ki jo sam napravi.

z-darilcem-in-vetrnico

Z darilcem in vetrnico.

Filip Matko Ficko