Veselo zaplesali v novo štajersko jesen

Radenci: Četrtkov seniorski večer v DOSOR-ju

izza-glasbenika-legijasa

Izza glasbenika Legijaša.

Tretji četrtek v letošnjem devetem mesecu, 20. septembra, je bil v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, tradicionalno na programu seniorski večer glasbe, pesmi, plesa in zabave.

veselo-ob-zakljucku

Veselo ob zaključku

Pripravljajo ga DOSOR-jevi prostovoljci (tokrat zunanja prostovoljka Marija Erveš in medicinska sestra Monika Vogrinec). Stanovalka Ema Matijevič je donirala pecivo, a za glasbeni in pevski del je poskrbel »one man band« (en mož orkester) Štefan Sečko Legijaš, ki kot DOSOR-jev prostovoljec že vrsto let prihaja z Vaneče v Prekmurju.

jurka-grozdje-z-domacih-brajd

Jurka – grozdje z domačih brajd.

V pozdravnem nagovoru je prostovoljka Marija Erveš opomnila na prihod letošnje jeseni in v povezavi s tem prinesla tudi domače grozdje, sorte jurka s svojih brajd pri hiši v Radencih. Sladke modro-vijolične kroglice so udeleženke in udeleženci seniorskega večera, ki je v lepem toplem večeru potekal na domski terasi, kaj hitro pozobali, le-tega pa niso bili deležni tisti, ki so tokrat dogajanje spremljali s svojih balkonov.

ples-z-vozickarji

Ples z vozičkarji

Pri glasbeniku Štefanu so si posamezni udeleženci zabavnega večera naročali glasbo po želji, zaplesali so v parih, v krogu, pa tudi plesno kačo so znali oblikovati. Plesni koraki so bili v glavnem v ritmu polke, valčka in tanga, a tudi melodije za kolo se je »pričaralo«. K veliko znanim melodijam so lahko pritegnili vsi s svojimi glasovi, za zaključek ob 21. uri, po treh krepkih zabavnih uricah, pa se je skupinica hrabrih objela ter skupaj zapela pesmico za lahko noč in v tokratno slovo.

vabilo-na-jesenski-ples

Vabilo na jesenski ples.

 

Filip Matko Ficko