Radenci: Obiski Miklavža in Keksijada

Vsako leto veliko prireditev Veselega decembra
v-restavraciji-dosor-ja
V restavraciji DOSOR-ja
Dvanajsti mesec v letu – mesec december. Najbolj se ga seveda veselijo otroci, ker tedaj prihajajo med nas trije dobrotniki: Miklavž, Božiček in dedek Mraz. Prvi izmed njih nam je že v teh dneh trkal na vrata.
jolanda-mauko-s-torto-brez-moke

Јolanda Mauko s torto brez moke.
Nič drugače ni bilo v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, kakor tudi v Varstveno delovnem centru v Gornji Radgoni ter v Bivalni enoti Zavoda Hrastovec – Trate v Radencih.
Vsako leto v DOSOR-ju (letos že desetič !) pripravijo v prvem tednu decembra peko piškotov in v petih gospodinjstvih (v štirih nadstropjih) so se tamkajšnjim gospodinjam, stanovalkam in stanovalcem pridružili še šolarji Osnovne šole Kajetana Koviča Radenci v okviru projekta »Nitke prijateljstva« ter nekateri zaposleni oziroma upokojenci Zdravilišča Radenci v okviru korporativnega prostovoljstva, pa tudi nekdanja članica kolektiva DOSOR-ja, Marina Ploj, ki ima veliko izkušenj pri peki peciva.
komisija-in-piskoti

Komisija in piškoti.
Drugi dan peke jih je obiskal Miklavž, v njegovem spremstvu pa sta bila še angelček in parkelj. Obiska so bili deležni tudi stanovalke in stanovalci, ki so zaradi bolezni »privezani« na posteljo, s posebnim nagovorom pa še opoldne v veliki domski restavraciji. Parkelj je delil tudi simbolična darilca.
zbrane-gospodinje
Trojka (Miklavž, parkelj in angelček) je še isti dan popoldne obiskala Varstveno delovni center v Gornji Radgoni ter Bivalno enoto Zavoda Hrastovec – Trate v Radencih. Ob obeh obiskih so bili varovanke in varovanci obdarjeni z Miklavževimi darili.
miklavz-parkelj-in-angelcek
Miklavž, parkelj in angelček
Tretji dan v DOSOR-ju je bil najpomembnejši. Na vrsti je bila Keksijada. Tričlanska komisija (vodja slaščičarstva v Zdravilišču Radenci Iztok Fartelj, vodja animacije Zdravilišča Radenci Janja Kisilak in DOSOR-jev vodja kuhinje Marko Gumilar) je izredno pohvalila pecivo stanovalk in stanovalcev. Večina njih se je zbrala v veliki restavraciji, kjer so jim postregli s pecivom ter rezinami torte.
srednjesolec-niko-vrsic
Srednješolec Niko Vršič
Slednje je pripravila DOSOR-jeva slaščičarka Jolanda Mauko. Za zabavo vseh je skrbel »one man band« srednješolec Niko Vršič. Z njim je večina prepevala znane ljudske pesmi, nekateri pa so na njegove melodije tudi zaplesali.
Filip Matko Ficko