Radenci: V DOSOR-ju počastili prostovoljce

Prisrčno družabno srečanje s pogostitvijo in obdaritvijo
dsc_2033
Zbrani prostovoljke in prostovoljci
V Radencih, nekdaj v »cvetočem kraju treh src«, že deseto leto obstoji in izredno uspešno deluje DOSOR, Dom starejših občanov Radenci. Lahko se pohvali z zelo razvejanim prostovoljstvom v okviru neke vrste projekta, ki so ga poimenovali PrePROSTOdobroVOLJEC. Poleg individualnih oziroma odraslih prostovoljcev je navezanost z raznoraznimi aktivnostmi še z osnovnošolci, srednješolci in študenti ter z nekaterimi podjetji in domačo Občino Radenci. Slednje so poimenovali korporativno prostovoljstvo.

dsc_2035
Nagovor direktorice DOSOR-ja Mateje Hauser
Pred koncem koledarskega leta 2018 je na družabno srečanje po tradiciji prostovoljke in prostovoljce povabila direktorica DOSOR-ja Mateja Hauser. Ob tem je menila: »V DOSOR-ju je letos tudi nenadomestljivega prostovoljstva že deset let. Vsak dan je prisotnih najmanj šest prostovoljcev, jih je pa skupaj kar 44. Brez nekaterih aktivnosti skoraj več ne bi šlo (literarni krožek ob sredah popoldne, seniorski večeri vsak tretji četrtek v mesecu, kartanje in šahiranje) in zatorej bomo še naprej razvijali tovrstno skupinsko druženje stanovalk in stanovalcev s prostovoljci«.
dsc_2045
Nagrajena trojka z direktorico
Iz poročila za obdobje januar – oktober v letošnjem letu, ki ga vestno izpolnjuje ambasadorka prostovoljstva Marija Erveš, je razvidno, da so v tem času opravili kar 2.665 prostovoljnih ur. Individualnih prostovoljk in prostovoljcev je 24, poleg teh je šest prostovoljk in prostovoljcev Društva upokojencev Radenci, pa še ljubiteljska skupina osmih šahistov ter skupina šestih ljubiteljev živali, ki stanovalkam in stanovalcem popestrijo določene urice.
dsc_2067
DOSOR-jev koledar za 2019: Mura moja muza
Mateja Hauser je še menila, da bi tovrstno aktivnost v samem kraju in Občini Radenci moral zaznati še kdo. Ob tej priložnosti je vsem izročila darilo (koledar za leto 2019 »Mura moja muza« ter DOSOR-jev čajni lonček), a s posebnimi priznanji presenetila trojico, ki so prostovoljci že od samega začetka delovanja doma, torej deset let: Bea Baboš Logar (voditeljica literarnega krožka), Marija Erveš (ambasadorka prostovoljstva) in Filip Matko Ficko (vaš poročevalec). Sledila je pogostitev z odličnim kosilom ter pecivom, prostovoljke in prostovoljci pa so obudili spomin na minulo delovanje v letošnjem letu, a že snovali načrte tudi za v prihodnje.

Filip Matko Ficko