Na seniorski večer je prišel Božiček

Zadnjič na tretji četrtek v tem koledarskem letu
zbrani-v-kavarnici-tramincek
Zbrani v kavarnici Traminček
V DOSOR-jevi kavarnici »Traminček« se je poslednji letošnji seniorski večer pričel ob 18.uri, ko je kot glasbenik prišel v goste DOSOR-jev prostovoljec Bojan Toplak iz Satahovec pri Murski Soboti kot »one man band«. Ne samo, da je skrbel za plesno glasbo, je tudi ob nekaterih melodijah prepeval ali pa spremljal na klaviaturah stanovalke in stanovalce, ki so se preizkusili v karaokah.
medene-plosce-in-vino
Medene plošče in vino.

Prostovoljki Mariji Erveš, ki je bila pobudnica tovrstnih zabavnih družbenih večerov že pred leti, se je tokrat kot prostovoljka pridružila še medicinska sestra Andreja Lenartič. Tradicionalni seniorski večeri, ki so bili v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, skozi vse leto 2018 na programu vsak tretji četrtek v mesecu, so se za letos zaključili v četrtek, 20. decembra.
ples-v-krogu
Ples v krogu
Prostovoljka Andreja je od doma prinesla pecivo, ki ga je sama spekla: medene plošče ! Pripeljala je s seboj tudi vino iz Lendavskih goric, a Marija (ambasadorka prostovoljstva v DOSOR-ju) je tokrat poskrbela za kekse. Stanovalkam in stanovalcem DOSOR-ja, med katerimi je bila večja skupina z dementnega oddelka v spremstvu gospodinje Marije Gomboc, so se na seniorskem večeru pridružili še stanovalke in stanovalci Bivalne enote Zavoda Hrastovec – Trate v Radencih.
obisk-bozicka
Obisk Božička.
Pelo in plesalo se je, nekaj po 19. uri pa se je oglasil še drugi dobri mož decembra – Božiček. Spomnil je vse na minule obiske Miklavža, na svoje obiske z darili 24. decembra zvečer, kot tudi še na obiske tretjega dobrega moža decembra – dedka Mraza. Z Božičkom so na seniorskem večeru tudi nazdravili s pesmijo »Kolko kapljic, tolko let…«. Poslovili so se z lepimi željami ob prihajajočih božično-novoletnih praznikih ter si obljubili, da se ponovno srečajo tretji četrtek v januarju prihodnjega leta.
prvi-pari-ze-plesejo
Prvi pari že plešejo

Filip Matko Ficko
Fotografije: Marija Erveš