Radenci: Sedmo leto DOSOR-jeve skrinje

Brezplačna izmenjevalnica oblačil in raznih predmetov
v-kleti-dosor-ja
V kleti DOSOR-ja
V Gornji Radgoni je konec novembra lansko leto bila uspešno organizirana ter po medijih pohvaljena zamenjevalnica, kjer je rabljena (a še vedno uporabna) oblačila izmenjala stotnija zainteresiranih. Koliko je tovrstnih zamenjav v minulih šestih letih bilo v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, niso zabeležili, a njihova »DOSOR-jeva skrinja« svoje poslanstvo nadaljuje letos že v sedmo leto.
dosor-jeva-skrinja
DOSOR-jeva skrinja
Že leta 2013 so izmenjavo različnih predmetov (oblačila, obutev, pokrivala, igrače, dekorativni predmeti, knjige…) organizirali dvakrat v letu in sicer so izmenjevalnico pripravili v učilnici doma v četrtem nadstropju. To obliko brezplačne menjave marsičesa so uspešno ponovili še v letu 2014 in 2015. Nato pa so se odločili za stalno obliko izmenjave stvari, ki so še uporabne, a jih nekdo več ne potrebuje, drugemu pa bi še kako koristile. V kletnih prostorih doma, tik garderob, kjer se pred nastopom službe ali po njej obvezno »obrne« vsak izmed zaposlenih, so uredili prostor, ki so ga poimenovali »DOSOR-jeva skrinja«.
uspesna-izmenjava
Uspešna izmenjava.
Lansko leto so bile po vsem domu opravljene številne prenove in le-te je bila deležna tudi zamenjevalnica. Povsem na novo so se uredile police in obešalniki, pa še ogledalo je na voljo, da se lahko posameznik oziroma posameznica v njem ogleda ob preizkusu novega oblačila ali obutve.
Seveda pa se ob »DOSOR-jevi skrinji« ne ustavljajo le zaposleni, pač pa tudi stanovalke in stanovalci tega doma in nekateri zunanji obiskovalci. Ta oblika brezplačne menjave oblačil in različnih predmetov je torej namenjena vsem in verjamemo lahko, da se je »prijela«.
Filip Matko Ficko