Prva tombola letos v radenskem DOSOR-ju

Prostovoljci imajo na skrbi tudi družabne igre

Letos 8. januarja dopoldne so prostovoljci v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, pripravili in izvedli eno večjih aktivnosti za stanovalke in stanovalce tega doma. Na programu je namreč bila tombola Treh kraljev kot prva tovrstna družabna igra v tem koledarske letu. Sicer pa smo na spletnih straneh »Štajerske novice« lahko že lani poročali o Martinovi tomboli (meseca novembra) in Miklavževi tomboli (meseca decembra), kar so na »svoja ramena« prevzeli prostovoljci.
v-pricakovanju-zrebanja-stevilk
V pričakovanju žrebanja številk.
Tokrat je bilo nekaj pripomb, da torkov dopoldan ni najprimernejši (baje bi bilo ob četrtkih boljše ?) za takšno prireditev, a je bila udeležba stanovalk in stanovalcev na tomboli v veliki domski restavraciji odlična, pripravljenih pa je bilo tudi sedem nagrad (pa še ena tolažilna).
stevilke-je-crtal-smiljan-homec
Številke je črtal Smiljan Homec.
Ob pomoči oziroma sodelovanju stanovalk in stanovalcev, udeležencev tombole, je tombolske številka žrebala in razglasila prostovoljka (ambasadorka prostovoljstva v DOSOR-ju) Marija Erveš, izžrebane številke pa je na oglasni tabli prečrtaval stanovalec Smiljan Homec. Le-ta je tudi preverjal tombolske karte, kjer so udeleženci tombole prečrtavali izžrebane številke. Pri spremljanju žrebanja ter črtanju številk na tombolskih kartah je stanovalkam in stanovalcem bila v pomoč še prostovoljka Radmila Nešič.
veselje-ob-prejemu-nagrade
Veselje ob prejemu nagrade.
Po dobrih 45 minutah igre se je oglasil prvi nagrajenec. To je bil Jože Urankar, drugi Franc Petovar, tretja pa Bojana Gruškovnjak. Prvim trem nagrajencem so sledili še Milka Obšteter, Jože Grabar, Helena Dugarič, Marjan Gašpar in Elizabeta Jurjevič. Slednja je prejela tolažilno nagrado, kajti predvidenih je bilo le sedem nagrad. Bo pa za nagrade poskrbljeno tudi prihodnjič, kajti naslednja tombola je predvidena že v začetku meseca februarja 2019.
zrebala-je-marija-erves
Žrebala je Marija Erveš
Filip Matko Ficko