PRVA MINI OLIMPIJADA V RADENCIH

miran-jelen-1
Radenci: 11.5.2019 – V znanem turističnem kraju Radencih v severovzhodni Sloveniji so v soboto 11.5.2019, teden dni pred Maratonom treh src, pričeli s pred maratonskimi dogajanji na najlepši način – z najmlajšimi, z izvedbo prve Mini olimpijade za otroke, ki obiskujejo prvo triado devetletne osnovne šole.
branko-znidaric
Dogodek so izvedli s sodelovanjem Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenje športnih zvez (OKS-ZŠZ). Prireditve so se udeležili otroci osnovne šole Kajetana Koviča Radenci, OŠ Kapela in OŠ Gornja Radgona. Skupaj je bilo aktivnih 138 otrok. Zbrane sta pozdravila podžupan Občine Radenci, Miran Jelen in Branko Žnidarič, direktor ZTIŠ Radenci, ki je bil pobudnik za organizacijo prve Mini olimpijade v Radencih. Po svečani otvoritvi ob olimpijski himni, zastavi, maskoti Foksi ter olimpijski bakli je sledilo športno srečanje, kjer so svojo športno panogo predstavili klubi oz. društva iz občine Radenci in okolice.
otroci-miniolimpijada
Otroci so spoznavali različne športne discipline: ples – Plesna šola Urška Pomurje, rokomet – Rokometni klub Arcont Gornja Radgona, nogomet – Nogometni klub Slatina Radenci, odbojka na mivki – Odbojkarski klub Radenci in družabne igre, velik poudarek pa je bil tudi na predstavitvi olimpijskega gibanja – olimpijskega in fair play protokola Namen projekta je spodbuditi otroke k redni športni aktivnosti ter jih navdušiti za šport in aktivno življenje. Vso dogajanje na Mini olimpijadi je sledilo sloganu »Pomembno je sodelovati in ne vedno zmagati«.
mini-olipm-zagrevanje
Po končanem dogajanju so prav vsi otroci udeleženci prejeli priznanje za udeležbo in uspešen nastop – izročila jim jih je učiteljica OŠ Kajetana Koviča Radenci, Lidija Lepoša, vsi sodelujoči klubi in sponzorji pa so prejeli priložnostno zahvalo organizatorja. Na prvi Mini olimpijadi v Radencih so bili zmagovalci vsi.
Branko Žnidarič
Foto: Rade Bakračević