BESPLATNI UDŽBENICI ZA NOVOSADSKE ĐAKE-PRVAKE

novosadska-gradska-kuca

Novosadska Gradska kuća.

Novi Sad, 8. juli – Radosna vest na novosadske đake-prvake, a i njihove roditelje: na inicijativu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića svim učenicima prvog razreda osnovnih škola na teritoriji grada Novog Sada biće obezbeđeni besplatni udžbenici.

Ova aktivnost deo Programa korišćenja sredstava za viši kvalitet obrazovanja i vaspitanja za ovu godinu, koji je donelo Gradsko veće Novog Sada, za nabavku udžbenika svim prvacima, koji to pravo nisu ostavrili putem Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, predviđeno je 25 700 000 dinara.

Osim udžbenika, na osnovu pomenutog programa učenici prvog razreda dobiće na poklon i ”Prvarice” i ”Azbučne dobrodošlice”, a najboljim novosadskim đacima osnovnih i srednjih škola biće finansirana poseta Srpskoj kući na Krfu, a Grad će finansirati i organizovane posete Narodnom muzeju u Beogradu i Pozorištu mladih u Novom Sadu.

Za realizaciju Programa korišćenja sredstava za viši kvalitet obrazovanja i vaspitanja za 2019. godinu, ukupno je namenjeno oko 72 miliona dinara.

Radomir Čubranović
Foto: Aleksandra Čubranović