HUMANITARNA POMOĆ IZ KINE ZA VOJVODINU

HUMANITARNA POMOĆ IZ KINE ZA VOJVODINU

1-srdacan-pozdrav-dva-predsednika-hajnana-i-vojvodine-2016-godine

Srdačan pozdrav dva predsednika Hajnana i Vojvodine 2016.-godine.

Kineske bratske provincije Đilin, Hebej, Henan i Guandong su u veoma kratkom roku odgovorile na molbu Pokrajinske vlade Vojvodine za upućivanje pomoći vojvođanskom zdravstvenom sistemu. Ambasada Republike Srbije u Pekingu je juče (sreda, 1. april 2020. godine) obavestila Pokrajinsku vladu Vojvodine da su i bratske provincije iz NR Kine – Fuđen, Hunan i Hajnan, obezbedile 70.000 zaštitnih maski, 1.000 zaštitnih odela, 3.000 zaštitnih vizira za lice, 20.000 zaštitnih rukavica i 70.000 jednokratnih zaštitnih maski. Provincije Đilin, Hebej, Henan i Guandong su u postupku dobijanja saglasnosti za upućivanje pomoći.

2-zajednicki-snimak-dve-prijateljske-delegacije-hajnan-i-vojvodine-2016-godine

Zajednički snimak dve prijateljske delegacije Hajnan i Vojvodine 2016.godine.

Pokrajinska vlada je izrazila veliku zahvalnost rukovodstvu i narodu kineskih provincija koje su pokazale i na delu višegodišnje čelično prijateljstvo između naroda NR Kine i Srbije.

Očekivana pomoć će stići narednih dana.
Istovremeno, Pokrajinska vlada Vojvodine je na jučerašnjoj svojoj sednici nastavila da pomaže Crvenom krstu Vojvodine: odlučeno je da Direkcija za robne rezerve AP Vojvodine Crvenom krstu Vojvodine isporuči 10.000 paketa sa prehrambenim proizvodima i sredstavima za higijenu za socijalno ugroženo stanovništvo.

3-u-znak-zahvalnosti-za-celicno-prijateljstvo-zgrada-pokraijnske-vlade-obasjana-bojama-kineske-zastave-21-marta-2020

U znak zahvalnosti za čelično prijateljstvo zgrada Pokraijnske vlade obasjana bojama kineske zastave 21. marta 2020.

Ova pomoć, vrednosti od 14 miliona dinara, biće distribuirana opštinama u Vojvodini u cilju ublažavanja posledica izazvanih epidemijom zarazne bolesti Covid 19.

Radomir Čubranović
Fotografije: Aleksandra Čubranović