AKCIJA SAVEZA SRBA SLOVENIJE: „PODRŽI HEROJE“

AKCIJA SAVEZA SRBA SLOVENIJE: „PODRŽI HEROJE“
Pozivamo sve građane da se ujedinimo u borbi i da zajedno pomognemo našim herojima.
Donacije:
Upišite reč HEROJI i pošaljite SMS poruku na broj 1919 i doniraćete 1 EUR.
Donaciju mogu da izvrše korisnici mobilnih mreža Telekoma Slovenije, Telemaha, T2 i A1.
Doniraj 1 EUR pošalji HEROJI na broj 1919
Donacije veće od 1 EUR možete da uplatite na račun Saveza Srba Slovenije:
TRR/IBAN: SI56 6100 0002 3790 567
BIC/SWIFT: HDELSI22
Naziv banke: Delavska hranilnica d.d. Ljubljana, Slovenija
Adresa Saveza Srba Slovenije: Cesta Zore Perello – Godina 3, 6000 Koper, Slovenija
Na uplatnici navesti:
Svrha: Donacija
Ref. broj: 7850
Sva sredstva biće upotrebljena za kupovinu zaštitnih sredstava za zaposlene u zdravstvenim ustanovama u Sloveniji, Srbiji i Republici Srpskoj.
Humanitarna akcija »Podrži heroje« koju je započeo novoformirani Savez Srba Slovenije, već na početku je naišla na veliki interes i potporu Srba i ostalih žitelja iz ovog dela Evrope. Veliko priznanje zaslužuju Vladimir Kokanović, glavni organizator i članovi organizacionog odbora. Da je ova inicijativa vrhunska, dokaz je i taj, da su se Savezu u njegovoj akciji, pridružili: Nacionalni savet Slovenaca Srbije, Savez Srba Francuske, Savez Srba u Italiji, Humanitarna organizacija „Koreni“ i Humanitarno udruženje „Odbor za Kosovo i Metohiju“.
Na nama je da podržimo ove humanitarne akcije za pomoć medicinskom osoblju iz Slovenije, Republike Srpske i Srbije. Ubeđeni smo, da će akcija uspeti i da će svi učesnici akcije dobiti moralne čestitke za svoj trud, što je normalno jer su oni pravi humanitarci bez granica. Na nama je da ih pomognemo.

Razgovarali smo sa nekim poznatim Srbima iz ovih krajeva.

dragan-pavic

Dragan Pavić, vlasnik komunalnog preduzeća iz Graca:

Veoma sam se obradovao kad sam na Facebooku video inicijativu novoformiranog Saveza Srba Slovenije, da su njeni članovi počeli sa prikupljanjem novčanih sredstava za pomoć medicinskim radnicima iz Slovenije, Srbije i Republike Srpske. Dozvolite mi, da tu pozitivnu akciju čestitam njenom inicijatoru Vladimiru Kokanoviću i članovima organizacionog odbora. Srbi smo poznati po tome, da smo nagnjeni humanitarnim akcijama. Srbi iz ovog dela Austrije potrudićemo se da pomognemo pozitivne akcije Saveza. Da podsetim vaše članove, da smo pre nekoliko godina u više navrata organizovali slanje humanitarne pomoći za poplavljene krajeve u Srbiji i Republici Srpskoj a takođe smo slali pomoć i u zeljotresu pogođenom Kraljevu. To smo sve radili preko Srpskog kulturnog društva Štajerska zajednica iz Maribora.

cedomir-petrovic

Inženjer Čedomir Petrović iz Murske Sobote:

Finansijsku pomoć, koju prikupljaju članovi Saveza Srba Slovenije pozdravljam. Pomoć medicinskim stručnjacima je potrebna i odmah sam se odazvao na poziv SSS-ja koju sam video na Facebooku. Nadam se, da će Savez prikupiti dosta finansijskih sredstava, da pomognu medicinskim radnicima iz Srbije i Slovenije. Čestitam.

dobre-stojanovski

Dobre Stojanovski, penzioner iz Radenaca:

Kao i uvek Srbi su uvek spremni za humanitarnu pomoć. Tako vidim, da su i članovi Saveza to prihvatili mada su tek nekoliko meseci formirani u Savez. Podržavam njihovu akciju i naravno odmah sam iskoristio svoj telefon da pružim pomoć. Samo tako napred. Svi učesnici u ovoj humanitarnoj akciji zaslužuju priznanje.

zdravko-majstorovic

Zdravko Majstorović, penzioner iz Murske Sobote:
Već prvog dana, kad sam video oglas Saveza Srba Slovenije reagovao sam tako, da sam pozvao telefonski broj: 1919.Lepo je, da brinete za medicinare iz Slovenije i Srbije. Samo tako napred