INTERVJU: RADE BAKRAČEVIĆ ZA POP TV – 8. 6. 2020

Rade Bakračević: POP TV: 8.6.2020.

img_2876

Zveza Srbov Slovenije je z velikim ogorčenjem sprejela obvestilo Ministrstva za notranje zadeve Republike Slovenije v zvezi z organizacijo koncerta, hrvaškega pevca Marka Perkovića Thompsona.
Ministrstvo za notranje zadeve Republike Slovenije je odpravilo odločbo mariborske upravne enote o prepovedi koncerta kontroverznega hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona v Mariboru. Glede na odziv javnosti se zdi, da je nastop gospoda Thompsona v Mariboru nezaželen. Njegov nastop so prepovedali na Nizozemskem v Nemčiji, Švici, Avstriji in Kanadi.
Da se razumemo: Mariborčani in Srbi iz Maribora zelo radi poslušamo hrvaško muziko in še naprej jo bomo poslušali. Ne bi želeli glasbe mešati s politiko, najmanj pa če se med besedilom uporabljajo ustaške parole.

Kaj želi organizator koncerta Milan Trol, ne vem. Ustaštvo obsoja tudi gospod Zoran Milanović, predsednik Hrvaške. Pevec Thompson zaradi uporabe svojih negativnih besedil ne bi smel nastopiti v nobeni državi. Naj obvestim vaše poslušalce da na slovenskem Štajerskem živi okrog 8.000 Srbov. Oni sigurno ne bodo veseli tega dogodka. Ne bodo ga prišli poslušat. Srbi, ki živijo v Sloveniji, so lojalni državljani Slovenije in tako kot drugi državljani Slovenije obsojajo ustaška in fašistična besedila. Lahko rečem, da to ni problem nas Srbov, ki živimo v Sloveniji. Srbi, ki živimo v Sloveniji, se ne bomo vmešavali v odločbo notranjega ministrstva. Nasprotujemo pa nastopu Thompsonu v Sloveniji ker njegove nastope, vedno spremljajo pozivi k zaničevanju drugih narodnosti in to je žalitev za vse državljane Slovenije.