URUČENA NAJVIŠA PRIZNANJA VOJVODINE

Svečanost je održana uz poštovanje svih mera zaštite od korone

Juče (četvrtak,10. decembar 2020.) u holu Pokrajinske vlade uručena su najviša  priznanja Vojvodine – Nagrada „Mihajlo Pupin” i druga pokrajinska priznanja koja su ustanovljena povodom najznačajnijih datuma AP Vojvodine – Dana Prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji, Dana održavanja Majske skupštine i Međunarodnog dana ljudskih i manjinskih prava.

Čestitajući laureatima, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je, između ostalog, rekao da Pokrajinska vlada dodelom ovih priznanja želi da podrži svoje najistaknutije stvaraoce i da ih podstakne na još veća pregnuća i još više domete. 

Dobitnik najvišeg pokrajinskog priznanja – Nagrade „Mihajlo Pupin”, predsednik Matice srpske Dragan Stanić zahvalio je Pokrajinskoj vladi na priznanju koje je istovremeno i obaveza i odgovornost, kako bi i kao društvo i kao pojedinci sačuvali zajedništvo i gradili budućnost na temeljima koje su postavili naši velikani.

Igor Mirović (levo) uručuje priznanje “Mihajlo Pupin” Draganu Staniću

Pokrajinsko priznanje u oblasti umetnosti „Pavle Jovanović” pripalo je dramskoj umetnici Miri Banjac koja je ovom prilikom izjavila da je velika čast primiti nagradu ali i velika obaveza da se čuva dostojanstvo te nagrade.

Pokrajinsko priznanje u oblasti ljudskih i manjinskih prava – Priznanje „Ljudevit Mičatek” dodeljeno je Savezu slepih Vojvodine.

Dobitnica Pokrajinskog priznanja u oblasti kulture – Priznanja „Ferenc Feher” je primadona mr Veronika Vera Kovač Vitkai.

Pokrajinsko priznanje u oblasti obrazovanja – Priznanje „Đorđe Natošević” dodeljeno je Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić” u Subotici.

Pokrajinsko priznanje u oblasti privrede – Priznanje „Lazar Dunđerski” dodeljeno je Vesni Vučurević, predsednici Grupe „Univereksport”.

Pokrajinsko priznanje u oblasti nauke – „Milutin Milanković” dodeljeno je prof. dr Biljani Škrbić, redovnom profesoru Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Dobitnik Pokrajinskog priznanja u oblasti sporta – Priznanja „Momčilo Tapavica” jeste Aleksandar Kolarov.

Pokrajinsko priznanje u oblasti ravnopravnosti polova – Priznanje „Milica Tomić” dodeljeno je Centru za socijalni rad Opštine Stara Pazova.

Svečanosti je,kao uvek, prisustvovao i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor.

                                                  Radomir Čubranović

                                           Fotografije: Jaroslav Pap