Narodni dom Maribor nagrajen za komunikacijsko odličnost

Nagrada za komunikacijsko odličnost

Podeljene nagrade Prizma

Maribor, 20. 5. 2021 – Kot sklepno dejanje v okviru 23. Slovenske konference za odnose z javnostmi so sinoči, 19. maja, podelili letošnje nagrade Prizma za komunikacijsko odličnost. Gre za edino tovrstno priznanje na naših tleh. Podeljuje ga Slovensko društvo za odnose z javnostmi (PRSS – Public Relations Society of Slovenia), ki z njim že devetnajst let nagrajuje strokovnost, znanje, ustvarjalnost in učinkovitost na področju odnosov z javnostmi.

Z velikim veseljem in ponosom sporočamo, da je med letošnjimi nagrajenci, prejemniki nagrade Prizma, tudi Narodni dom Maribor. Strokovno žirijo smo prepričali s komunikacijsko platformo Kultura živi!, v okviru katere smo načrtovali in izvajali komunikacijske aktivnosti v letu, zaznamovanem s koronsko krizo.

Izhodišče celoletne komunikacijske kampanje, ki je kulminirala v odmevni in uspešni vseslovenski akciji Pet pred dvanajsto, so bili izzivi, ki sta jih pred nas postavila ustavitev javnega življenja in zapiranje avditorijev, njena vodila pa iskrena želja po ohranjanju stika z abonenti in obiskovalci, pomoč kulturnim ustvarjalcem ter iskanje dialoga z odločevalci, ki so z diskriminatornim odnosom do kulture in umetnostmi ter z nestrokovnimi in neživljenjskimi ukrepi kulturni sektor potisnili na rob družbe.

Nagrada Prizma je nagrada za požrtvovalno delo celotne ekipe Narodnega doma Maribor.  Razumemo jo kot potrdilo, da naša maksima »da se da« prinaša rezultate in da je bil naš komunikacijski pristop strokoven in pravilno usmerjen. Predvsem pa kot dokaz, da smo bili slišani in opaženi.

Med letošnjimi nagrajenci so še Telekom Slovenije (Dobrodošli v prvem 5G omrežju Slovenije), Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji (Tokrat grem volit), Nacionalni inštitut za javno zdravje (Kampanja Poskrbi za svojo rit, odzovi se v Program Svit) in Institut Jožef Stefan (Iskanje z navdihom 1949–2019, ob 70. obletnici instituta), podeljeno pa je bilo tudi posebno priznanje agenciji Luna \TBWA za Zavarovalnico Sava (Klic osamljenosti). 

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo! V čast nam je, da smo v tako eminentni družbi.  Zahvaljujemo se strokovni žiriji PRSS, vsem, ki spremljate naše delo, hvala našim abonentom in obiskovalcem, ki nam ostajate zvesti in ste s prijaznimi izrazi podpore spremljali naše akcije. Nagrado delimo z vami. Skupaj smo dokazali, da z voljo, znanjem, povezovanjem in sodelovanjem tudi v času najhujših kriz in vsem oviram navkljub – kultura živi!

Več o nagradi: http://www.piar.si/aktualno/novica/devetnajstic-podeljene-nagrade-za-komunikacijsko-odlicnost-prizma

Maribor, 20. 5. 2021