“PUTOVANJE SA SVETIM SAVOM” U LJUBLJANI

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović i član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić govorili su o gradu Novom Sadu kao prestonici Evropske kulture.

Ljubljana: 5. septembra – Vladimir Kokanović, predsednik Saveza Srba Slovenije prilikom svoje posete Novom Sadu dogovorio je sa Milošem Vučevićem projekat predstavljanja Novog Sada kao prestonice evropske kulture 2022. godine po slovenačkim gradovima.

Kao prvi dogovor Miloša Vučevića, gradonačelnika Novog Sada i Vladimira Kokanovića, predsednika Saveza Srba Slovenije realizovana je u Parohijskom domu u Ljubljani pozorišna predstava pod naslovom: “PUTOVANJE SA SVETIM SAVOM” u režiji Mihajla Nestorovića i Olgice Nesterović.

Pozorišna predstava “Putovanje sa Svetim Savom” u izvedbi Pozorišta mladih iz Novog Sada održana je u nedelju 5. septembra u Parohijskom domu u Ljubljani.

Pored predstavnika Novog Sada veliku pozorišnu predstavu pratio je veliki broj Srba iz raznih srpskih društava iz Slovenije, predstavnici raznih ambasada iz Slovenije i veliki broj predstavnika pravoslavnih crkava iz Slovenije.