VLADA SLOVENIJE POŽELELA DOBRODOŠLICU VUČIĆU

Влада Словеније пожелела добродошлицу Вучићу

ЉУБЉАНА – 6. oктобар – Влада Словеније пожелела је данас председнику Србије Александру Вучићу добродошлицу на неформално заседање и радну вечеру Европског савета на Брду при Крању.

“Добордошли Александре Вучићу на неформално заседање и радну вечеру Европског савета на Брду при Крању”, наведено је у објави Владе Словеније на Твитеру.

Вучић: Искрено да разговарамо о будућности Европе
Вучић је, уочи Самита, изразио наду да ће бити вођена отворена и искрена дискусија о западнобалканским темама, али и заједничкој будућности. У видео поруци на видео каналу ЕПП упућеној на енглеском језику рекао да се нада да на том скупу неће бити искључиво речи о Западном Балкану, већ и о Европи, будућности Европе и будућности свих наших народа. “Треба унутар наше странке да будемо искрени, кажемо једни другима шта мислимо и проналазимо решења за будућност региона. Верујем да можемо бити мотор раста у Европи”, рекао је Вучић. Истакао је да на Западном Балкану морају да се превазиђу бројни проблеми, као и да је то могуће уз подршку ЕПП.

Председник Србије је раније данас стигао у дводневну посету Словенији, где ће учествовати на Самиту Европска унија – Западни Балкан.

Он ће данас после подне, најпре, присуствовати Самиту шефова држава и влада из редова Европске народне партије (ЕПП), у коју је као придружени члан СНС примљена 2016. године, а након тога присуствоваће отварању изложбе “Уметничке амбасаде” у вили Виполже у Горишким брдима.

Вучић ће сутра учествовати на Самиту ЕУ – Западни Балкан, који се одржава на Брду код Крања, а који се види као прилика за потврду европске перспективе Западног Балкана и његову даљу интеграцију у ЕУ, али и као додатни подстицај у примени Европског инвестиционог и економског плана.

Вучић с Борисовим о економској сарадњи и инфраструктури

Вучић је данас разговарао са Бојком Борисовим, о економској сарадњи и заједничким инфраструктурним пројектима од значаја за две земље.

Вучић је на Инстаграм налогу “buducnostsrbijeav” прецизирао да је с Борисовим, којег је назвао “драгим пријатељем”, разговарао о ауто-путу од Софије до српско-бугарске границе, гасоводу Балкански ток и будућим видовима сарадње.

Вучић и Човић разговарали о Дејтонском споразуму

Вучић разговарао је данас о поштовању Дејтонског споразума са представником хрватског народа у БиХ и председником ХДЗ БиХ Драганом Човићем.

Вучић је на Инстаграму навео да је имао “пријатељски разговор” са Човићем.

“Разговарали смо о поштовању Дејтонског споразума и легитимним интересима и представљању три народа у БиХ”, навео је Вучић.

Извор: инстаграм buducnostsrbijeav