Gostovanje klape “SOLARIS” v “SeneCuri” Radenci

Gostovanje klape  “SOLARIS”  v SeneCuri Radenci
Preteklo soboto popoldne je v DOSOR-ju (SeneCura) v Radencih nastopila klapa “Solaris”,  ki je bila že večkrat na obisku, saj nastopa že 40 let. Tokrat so nastopili Damir Lasan, Bruno Bedrica, Alen Skroza in Goran Golin (iz klape “Bonaca”).
Velika skupina Slovenk in Slovencev je zaljubljena v Dalmacijo in željna njihove dalmatinske glasbe ter pesmi. Recept za uspeh dalmatinske pesmi je usklajenost, delo in ljubezen do pesmi. Zato je nastop klape nekaj posebnega, saj glasbo ustvarjajo iz čisto in pristno iskreno ljubezensko do klapske pesmi.
Tako je bilo tudi v SeneCuri, saj so varovanci bili zbrani v telovadnici ob pogrnjenih mizah, s sladkarijami, sokovi in celo vinom. Članom skupine “Solaris” sploh ni bilo težko začeti.
Pričeli so z Ružo moja crvena ter nadaljevali z Kad naš brod plovi, Oči boje lavande, U veluluku, More, more, Čiribimbela mare moja, To nisu jedra, Bračanina dva, Diri donda,  Ta divna splitska noč…. Pred zaključkom koncerta so zapeli V dolini tihi in seveda spet zaključili s pesmijo Ružo moja crvena.
Naslednji dan so nastopili še v Sladkem vrhu.
Filip Matko Ficko