Mačke in mački na Mačjem mestu v Radencih

Piše: Filip Matko Ficko, Foto: Rade Bakračević.

Mačke in mački na Mačjem mestu v Radencih
Nekaj minut po zajtrku, po 9. uri se je v preddverju avle Doma SeneCura v Radencih, zbralo 21 stanovalk in stanovalcev, da si ogledajo ob blizu Mačje mesto, ki se je ta dan pričelo v Radencih.  Odpravili so se po Radgonski cesti do krožišča, kjer so prečkali regionalno cesto in se podali v radgonski park, kjer se je ob 9. uri pričelo Mačje mesto.

Takoj so se priključili šolarjem osnovnih šol Kapela in Kajetana Koviča Radenci, ki so z zanimanjem spremljali otroško predstavo v utici “Škratek prijateljček”.

Bilo je zabavno spremljati šolarje, ki so z vzkliki, godrnjanjem ali veseljem spremljali Škratka pri njegovem delu. Ob koncu so skupaj s Škratkom, njegovo prijateljico in prijateljem veselo zaplesali, zaploskali in se poveselili.

Pri tem so sodelovale tudi njihove tovarišice, nič drugače pa ni bilo tudi z našimi stanovalci.


Nato so šolarji odšli po svoje, naši stanovalci pa so šli mimo kotička Avto moto zveze Slovenije, ki je za šolarje pripravila simulator prevračanja ter otroški prometni poligon z vožnjo z avtomobilčki. Šli smo tudi mimo golf igrišča, ki je bilo polno zasedeno s šolarji. Tako nam je ostalo edino še: slaščičarna Tropicano v Radencih. Vsak si je naročil sladoled (nekateri tudi kavo), kadilci so pokadili svoje cigarete in pol ure je hitro minilo.

Zopet je bilo treba nazaj v dom. Šli smo mimo golf igrišča, skrajšali pot in po Radgonski cesti zopet nazaj. Avtomobilisti so nas rade volje čakali, tudi avtobus na avtobusni postaji in lahko smo brezskrbno prečkali cesto.


Nazaj smo bili ob11.15 in moramo se zahvaliti vsem spremljevalkam za odličen odnos, toda to še ni bilo vse.

Kajti ob 13,30 nas je presenetila gospodinjska učilnica s spremljajočimi sestrami in delavkami  s sadnimi kupami. Resnično uspel dan !!!