MINISTARSTVO ZA BRIGU O SELU VLADE SRBIJE: Osam porodica sa po četvoro dece i još 156 porodica dobilo kuće

„Osam porodica sa po četvoro dece i još 156 porodica dobilo je  kuće“, izjavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić nakon zasedanja Komisije za dodelu sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom i dodao „selo koje prednjači ovoga puta je Jaša Tomić u opštini Sečanj, gde će se skućiti još sedam porodica.  Prosek godina je i dalјe ispod 30, a povećava se broj porodica sa više dece“. 

Krov nad glavom obezbeđen je za još 62 para, 67 pojedinaca i 35 samohranih roditelјa, ukupno 226 lјudi i 150 mališana. Time se broj dodelјenih kuća od početka godine popeo na 821, a od kada je počeo program 2021. godine na – 2.484. 

Zamenik predsednika Komisije, agroekonomista Milan Prostran poručio je: „Očekuje nas još jedna komisija na kojoj ćemo odlučivati o zahtevima koji su pristigli do 1. novembra. Interesovanje je u porastu i prevazilazi sva naša očekivanja“.

Fofo: Miloš Miškov

Među 164 odobrenih zahteva mladima širom Srbije, nalazi se i pojedinac koji je uz kuću u selu Gornji Branetići kod Gornjeg Milanovca dobio i najveće imanje od 2,2 hektara. To je ujedno i najveća okućnica od kako je pre tri godine počeo ovaj program Ministarstva za brigu o selu. 

U ličnim kartama današnjih dobitnika stajaće nove adrese prebivališta u 118 sela od severa do juga Srbije. Najviše kuća odobreno je u Somboru – 16, a na jugu Srbije najveće interesovanje je vladalo za Aleksinac gde se doselјava šest budućih vlasnika svoje prve nekretnine. 

Dobitnik najveće kuće od 299 kvadrata seli se u Novu Crnju, u selo Radojevo. U najmanju kuću od 28 kvadrata, u somborskom selu Klјajićevo useliće se mladi bračni par. Najjeftinija kuća ovoga puta koštala je 463.733,25 dinara i nalazi se u Donjem Ljubešu kod Aleksinca i u njoj će stanovati tročlana porodica, navodi se u Saopšenju službe za odnose s javnošću MBS.