V Občini Radenci ob kulturnem prazniku

Umetniški performans gimnazijcev iz Ljutomera

DSCN3654

Napoved kulturne prireditve v Kongresni dvorani hotela Radin
Osrednja prireditev v čast slovenskega kulturnega praznika v Občini Radenci je bila na sam 8. Februar in sicer ob 19. uri v Kongresni dvorani hotela Radin v Radencih.

DSCN3664

Za govorniškim odrom prof. Bea Baboš Logar

Program je povezoval Dejan Raj, ki je najprej napovedal nastop vokalnega kvinteta Klopotec s Kapele, nato pa še slavnostno govornico. To je bila Bea Baboš Logar, upokojena profesorica slovenskega jezika, pisateljica, kolumnistka in občanka Radenec.

DSCN3658

Poje vokalni kvintet Klopotec s Kapele
V drugem delu kulturnega programa pa so nastopili dijakinje in dijaki Gimnazije Frana Miklošiča iz Ljutomera. Izvedli so umetniški performans »Mogoče ne biti pomeni biti ?« oziroma ustvarjalni večer poezije, glasbe in mode, za katerega so scenarij in režijo pripravili Gašper Lovrec, Tanja Trajbarič Lopert in Irena Štuhec. S performansom so mladi kreativno iskali odgovore na vprašanja bivanjske problematike današnjega časa; predstavili umetniške kreacije oblek (ki to mogoče niti niso !) ter vse skupaj povezali z interpretacijami izbranih pesmi, tudi dijaške poezije ter z glasbenimi točkami.

DSCN3676

Umetniški performans ljutomerskih gimnazijcev

Program gimnazijk in gimnazijcev sta povezovala gimnazijca Luka Antolin in Nino Dotto.

DSCN3679

Modne kreacije mladih ustvarjalcev
Pred številnim zbranim občinstvom v Kongresni dvorani hotela Radin se je nastopajočim zahvalil župan Občine Radenci, Janez Rihtarič, ki je ob tem tudi čestital vsem občankam in občanom ob tokratnem kulturnem prazniku.
Filip Matko Ficko