Dvojno pustno rajanje v DOSOR-ju

 

Študentke in študentje prinesli tudi krofe s seboj

 

DSCN3740

Nagrajena »postarana« Marylin Monroe

DSCN3745

Plakat je vabil na pustovanje
V nedeljo, 7. februarja, je ob 14. uri zazvenel zvok harmonike študenta Boštjana, ki so ga našemljeni spremljali Ines, Eva, Natalija, Vida, Grega in Mitja. Pomešali so se med našemljene stanovalke in stanovalce DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, kajti prišli so na tradicionalno vsakoletno pustovanje. Študentke in študentje Kluba prekmurskih študentov Murska Sobota (študirajo v Mariboru in Ljubljani), ki prihajajo v okviru projekta »Z roko v roki« so razdelili tudi pustne krofe, ki so jih prinesli s seboj ter nagrade za peterico najlepših mask. Med stanovalkami in stanovalci so nagrade za svoje maske prejeli: Branko Ločnikar, Jožef Vigali, Terezija Kokaš, Elza Gaber in Srečko Frešer.

DSCN3720

Blondinki: policistka in pilotka

A na pustni torek, 9. februarja, so v veliki domski jedilnici DOSOR-ja pričakali prihod mnogoterih pustnih likov, ki so si jih stanovalke in stanovalci izdelali na svojih predhodnih pustnih delavnicah v predpustnih dneh. Seveda ni manjkalo gostujočih pustnih mask, kajti vsako leto DOSOR in njegove stanovalke in stanovalce obiščejo našemljeni šolarji Osnovne šole Radenci.

DSCN3713

Ples maskirancev

Res so našemljeni šolarke in šolarji prišli ob 10. uri dopoldne ter v veliki jedilnici zaplesali dva skupinska plesa: Makareno in Račke. Na letošnje pustovanje pa so prišli maskirani tudi varovanci Bivalne enote Hrastovec v Radencih.

DSCN3700

Za glasbo je skrbel palček Srečko (Štefan Sečko Legijaš)

Za glasbo in ples na torkovem dopoldanskem pustnem rajanju v času med 9.30 in 11.30 je skrbel DOSOR-jev prostovoljec Štefan Sečko Legijaš z Vaneče, animacijo pustnega rajanja pa so pod vodstvom Andreje Čuk Sighateh prevzeli prostovoljke in prostovoljci DOSOR-ja.

DSCN3732

Sneguljčica beži pred starko (hudobno kraljico)

Ti so prišli v posebni skupini mask zgodbe o Sneguljčici: palčki Glavko, Srečko, Kihec, Pikec, Godrnjavko, Tepko in Zaspanko, Sneguljčica, lovec in v starko preoblečena kraljica.

DSCN3736

Mala gusarka

Vse maskirance je spremljala posebna komisija, ki je ob zaključku odločila da nagrade prejmejo naslednje maske: Marylin Monroe, Pomlad, Šerif, palček Kihec, Lovec, palček Glavko, palček Godrnjavko, Meksikanec, Beneški par in Zajčica.
Besedilo in fotografije: Filip Matko Ficko