V radenskem DOSOR-ju praznični Prešernovski popoldan

MPZ Večerna zarja s poetinjo Brigito Živec

DSCN3753

Prešernove pesmi v knjigah

V sredo, 10. februarja, je literarni krožek DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, ki ga vodi upokojena profesorica slovenskega jezika Bea Baboš Logar, pripravil kulturni popoldan v čast dr. Franceta Prešerna oziroma v čast slovenskemu kulturnemu prazniku. Zgodilo se je to v predprostoru domske knjižnice DOSOR-ja v 4. Nadstropju.

DSCN3765

Občinstvo na kulturni prireditvi

Ob 16. uri je zapel Mešani pevski zbor »Večerna zarja« iz DOSOR-ja pod vodstvom Suzane Divjak, nastopili pa so tudi članice in člani literarnega krožka: Vera Slavič iz Ljutomera, ki je brala pesmi DOSOR-jeve stanovalke – poetinje Brigite Živec, Lipe Juhart ter pevka – študentka Melita Divjak.

DSCN3782

Lipe Juhart govori o Prešernu

Po uvodni Prešernovi pesmi Zdravljica oziroma slovenski himni je bil na programu pogovor s stanovalko DOSOR-ja Brigito Živec. Le-ta je že ves čas svojega bivanja v Radencih članica tukajšnjega literarnega krožka. Piše pesmi, pa tudi prozo.

DSCN3768 (1)

V predprostoru knjižnice DOSOR-ja

Na tokratni kulturni prireditvi je bil dan poudarek prav njeni poeziji. Zelo dobro jo je ocenila prof. Bea Baboš Logar, številne njene pesmi pa je prebrala Vera Slavič.

DSCN3777

Vera Slavič bere pesmi Brigite Živec

Vmes je dve pesmi o ljubezni, ob lastni spremljavi na klavirju, zapela študentka Melita Divjak, Lipe Juhart pa je recitiral Prešernovo pesem »Učenec« (Klel je neki mlad učenec pust na pepelnično jutro…) ter prebral kronologijo Prešernovih ljubezni. Ob zaključku enournega druženja s kulturo je še dve pesmi zapel Mešani pevski zbor »Večerna zarja« pod vodstvom Suzane Divjak.

Filip Matko Ficko