Pokrajinsko prvenstvo na edinem kegljišču v Pomurju

DSCN4293

Prvi meti na kegljišču v Radencih

Tokrat postali Radgončani pomurski prvaki v kegljanju

V Radencih je trenutno v uporabi še edino klasično kegljišče v pokrajini na obeh bregovih reke Mure, kjer je bilo tovrstnih kegljišč kar nekaj. Zatorej se ni čuditi, da je na letošnjem prvenstvu Pomurja v kegljanju bilo le troje ekip. V društvih pravega podmladka za kegljanje ni, ker tudi kegljišč ni.

Tako je Društvo upokojencev Lendava na štiristeznem avtomatskem kegljišču Kegljaškega kluba Radenska v Radencih v petek, 26. februarja, organiziralo pokrajinsko prvenstvo posameznikov in ekip društev upokojencev v kegljanju. Sodelovale so le ekipe društev upokojencev iz Gornje Radgone, Lendave in Radenec. Vse sodelujoče je pred  tekmovanjem na kegljišču pozdravila Vijola Bertalanič, predsednica Pokrajinske zveze društev upokojencev Prekmurja in Prlekije, s sedežem v Murski Soboti.

DSCN4284

Štiristezno avtomatizirano kegljišče v Radencih

Rezultati tekmovanja, ki je bilo izvedeno med 8. in 12. uro, pod vodstvom Zlatka Kuka iz Društva upokojencev Lendava: 1. mesto Društvo upokojencev Gornja Radgona (Matija Ratek, Ivan Lesjak, Marijan Šalamun in Franc Papotnik) z 2036 podrtimi keglji, 2. mesto Društvo upokojencev Lendava (Milan Matko, Slavko Matjašič, Zlatko Luk, Dušan Radaković in Anica Utroša) z 2020 podrtimi keglji in 3. mesto Društvo upokojencev Radenci (Franc Šebjanič, Oto Kos, Majda Kaučič, Borut Štiberc in Albin Marinič) s 1974 podrtimi keglji. Ekipe so prejele pokale, a najboljši trije posamezniki medalje: 1. mesto Matija Ratek (DU Gornja Radgona, 550 podrtih kegljev), 2. mesto Albin Marinič (DU Radenci, 524 podrtih kegljev) in 3. mesto Franc Prapotnik (DU Gornja Radgona, 522 podrtih kegljev).

DSCN4311

Pokali in medalje za najboljše

Razglasitev rezultatov, s poznejšim prijetnim druženjem in kramljanjem, pa je potekala v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci.  Zmagovalci, člani ekipe DU Gornja Radgona, imajo pravico nastopa na letošnjem državnem prvenstvu društev upokojencev v kegljanju.

Filip Matko Ficko