Radenci: Zbor bolnikov z osteoporozo Pomurja

DSCN4347

Župan Janez Rihtarič

 

Kar 242 članic in članov z obeh bregov reke Mure

Društvo za osteoporozo Pomurja – Radenci v svoje vrste vključuje članstvo z obeh bregov reke Mure kot prvo tovrstno društvo v Prekmurju in Prlekiji od 17. aprila 1999. Tedaj je bila med ustanovitelji Dragica Žlebnik, ki je bila tudi prva predsednica tega društva in so ji zato tokrat izročili priznanje z nazivom častne članice tega društva.

DSCN4327

Zapel je Vokalni kvintet Klopotec s Kapele

Bilo je to v soboto, 27. februarja popoldne, ko so izvedli svoj redni letni občni zbor v veliki jedilnici DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci. Zbora se je udeležilo 130 članic in članov in vse je pozdravila predsednica društva Mira Janžek. Nato pa so zapeli člani Vokalnega kvinteta »Klopotec« s Kapele in sicer Anton Divjak, Albin Marinič, Andrej Marinič, Jože Tkalec in Avgust Šantavec.

DSCN4334

Dr. med. Duša Hlade Zore

Poročilo o opravljenem delu društva v letu 2015 je podala Ivica Stolnik, poslovna sekretarka tega društva.

DSCN4357

Priznanje častni članici Dragici Žlebnik

Izpostavila je pomembnejše aktivnosti: 21. marca ogled  triurnega filma o zdravilcu Brunu Gröningu; 2. maja ogled Plitvičkih jezer na Hrvaškem; 29. maja (Dan zdravja in druženja) ogled obnovljenih term Sveti Martin na Muri na Hrvaškem in Čakovca; dve članici skuhali odlično štajersko kislo žüpo v kotlu v Radencih; 18. julija ekskurzija na avstrijsko Koroško z ogledom Vrbskega jezera, Celovca ter tamkajšnjega Minimundusa; 11. in 12. avgusta ogled steklarne v Rogaški Slatini; enotedenski oddih v turističnem kraju Orebić na jadranskem otoku Pelješac na Hrvaškem s pričetkom 29. avgusta; 5. septembra v Mokronogu na Svetovnem festivalu praženega krompirja; ob Svetovnem dnevu bolnikov z osteoporozo  na proslavi v Novem mestu; 7. novembra ekskurzija z dvema avtobusoma na Primorsko (obisk nasadov kakijev v  Strunjanu in okušanje mladega istrskega vina v kraju Marezigah).

DSCN4336

Poroča poslovna sekretarka Ivica Stolnik

Teh vseh aktivnosti se je udeležilo 371 članic in članov. In po blagajniškem poročilu so za vse delo v letu 2015 porabili 9.913,21 evrov od skupno prejetega zneska 11.000,00 evrov, kar so jim prispevale občine Gornja Radgona, Sveti Jurij ob Ščavnici, Radenci, Križevci, Kuzma, Rogašovci in Tišina. Nekaj sredstev so prejeli iz Programa FIHO od Zveze društev bolnikov z osteoporozo Slovenije, nekaterih podjetij ter posameznikov.

DSCN4345

Pozdrav predsednice Mire Janžek

Vse je na občnem zboru pozdravila predsednica Zveze društev bolnikov z osteoporozo Slovenije, dr.med. Duša Hlade Zore, ob njej pa tudi župan Občine Radenci Janez Rihtarič. Priložnostna darila so izročili vsem članicam (knjiga Poezij Ljudmile Poljanec), ki v letu 2016 dopolnijo 80 let starosti: Anica Orgolič, Gospava Gaber, Manica Gorjak, Vilma Bratina, Marica Horvat in Ivanka Fotivec.

Filip Matko Ficko