Radenci: Regijsko srečanje tamburašev

Šest nastopov v Kongresni dvorani Zdravilišča Radenci

DSCN4368

Tamburaška skupina KD Peter Dajnko Črešnjevci

V Kongresni dvorani hotela Radin v Radencih je v soboto, 27. februarja zvečer, potekalo letošnje regijsko srečanje tamburaških skupin in orkestrov, ki so ga skupaj pripravili Občina Radenci, Zdravilišče Radenci in Območna izpostava Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti v Gornji Radgoni.

DSCN4370

Tamburaška skupina Mlade strune iz Pristave pri Ljutomeru

Na srečanju so sodelovale štiri tamburaške skupine, poleg njih pa še dva tamburaška orkestra. Vse izvajalce je po strokovni plati spremljal mag. Damir Zajec.

DSCN4372

Tamburaško društvo Apače

Po pozdravnem nagovoru župana Občine Radenci Janeza Rihtariča je skozi celotni »vozni red nastopov« vodil povezovalec programa  Andrej Tibaut. Tako je kot prvo napovedal Tamburaško skupino Kulturnega društva »Peter Dajnko« Črešnjevci (ljudska »Alte« ter Lojzeta Slaka »Čebelar« in dalmatinsko »Vela Luka« z vokalistom Marjanom Slavičem).

DSCN4376

Tamburaški orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer

Njim je sledila Tamburaška skupina »Mlade strune« iz Pristave pri Ljutomeru pod vodstvom Zvonka Mavriča (ljudska »Zlati časi«, »Dok palme nišu grane« Dubrovačkih trubadurjev in »Bele rože iz Aten« Manosa Hadjidakisa).

DSCN4378

Tamburaški orkester KUD Ivan Lončarič Trniče

Jan Juršnik vodi Tamburaško društvo Apače (dve ljudski: »Le sekaj, fantič, smrečico« in »Odpiraj, dekle, kamrico« ter Vlada Kreslina »Dekle moje, pojdi z menoj). Tamburaški orkester Kulturnega društva »Ivan Kaučič« Ljutomer vodi Simona Pirc Katalinič (ljudska »Le ouri, le sejaj«, ko sta  zapeli Martina Kuzma in Mira Rebernik Žižek, Vinka Vodopivca »Zvečer« in Jacquesa Offenbacha »Can-can«).

DSCN4383

Delitev priznanj nastopajočim tamburašem

 

Sledil je nastop Tamburaškega orkestra KUD »Ivan Lončarič« iz Trnič na Dravskem polju, ki ga vodi Igor Robar (Eddie-ja Snyder-ja »Blue spanish eyes«, »Zora bila« Tomislava Bralića in klape Intrade, s tamburaši so zapeli Andrej Topolinjak, Damijan Mlinarič in Klavdija Kocjan, kot tudi pri skladbi Franka Sinatre »Something stupid«). Za zaključek so nastopili še domačini, Tamburaško društvo »Drotmantraši« iz Radenec pod vodstvom Elizabete Sarjaš (ljudska »Je pa davi slanca pala«, »All my loving« skupine The Beatles in Jaquesa Offenbacha »Can-can«).

DSCN4380

Tamburaško društvo Drotmantraši Radenci

Štiri nastopajoče skupine ter dva orkestra so prejeli spominska priznanja. Razdelila sta jih podelila predstavnik Območne izpostave Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti Gornja Radgona Milan Nekrep in župan Občine Radenci Janez Rihtarič.

Filip Matko Ficko

Fotografije: Marija Erveš