Radenci: 10 ekip na »OneDayMore4Volleyball«

29.2.2016: Evropska ekshibicijska predstavitev odbojke

DSC_0052

Ogrevanje odbojkarjev pred tekmo

Tudi Odbojkarski klub Radenci se je resno lotil izvedbe promocijske akcije »Dan več za odbojko«, ki je po priporočilu Evropske odbojkarske zveze (CEV) potekala 29. februarja 2016 (na  dan več v prestopnem letu) po vsej Evropi pod geslom »OneDayMore4Volleyball«.

DSC_0107

Ekipa veteranov Blok & Batina Radenci

V Veliki športni dvorani Zavoda za šport in turizem v Radencih je tako med 18.30 in 22. uro nastopilo kar deset ekip odbojkaric in odbojkarjev, od najmlajših do veteranov, v šestih ekshibicijskih tekmah, kjer se je za zmago ekipe štela dosežena 29. točka v igri. Tekme sta prišla sodit Robert Gruškovnjak iz Beltinec in Andrej Šiftar iz Murske Sobote.

DSC_0108

Članska ekipa odbojkarjev OK Radenci

V prvi tekmi ob 18.30 je zmagala je ekipa dečkov »Kapela« proti ekipi dečkov »Radenci« z rezultatom 29 : 24. V drugi tekmi je zmagala mešana ekipa deklic in dečkov »Keksi« proti enaki ekipi »Asfaltirani« z rezultatom 29 : 27. V tretji tekmi so se srečali nogometaši. Zmagali so »Veterani NK Radenska Radenci« proti ekipi članov »NK Slatina Radenci« z rezultatom 29 : 22.

DSC_0049

Sodnika Robert Gruškovnjak in Andrej Šiftar

V četrti tekmi je zmagala ekipa košarkarjev »KK Radenci« proti rokometašem »RK Arcont Gornja Radgona«z rezultatom 29 : 21. Nato je bila na vrsti najatraktivnejša tekma. Med člansko ekipo OK Radenci in ekipo veteranov odbojke pod imenom Blok & Batina so zmagali slednji z rezultatom 29 : 28. Po dogovoru so se podali na igrišče še enkrat in tedaj igrali do 15 točk. Zmagal je ekipa OK Radenci proti ekipi Blok & Batina z rezultatom 15 : 9. »Dan za odbojko več – OneDayMore4Volleyball«« je vsekakor uspel !

Filip Matko Ficko