PARLAMENTARNI IZBORI U REPUBLICI SRBIJI

OBAVEŠTENJE – PARLAMENTARNI IZBORI U REPUBLICI SRBIJI
Povodom izbora za narodne poslanike Narodne skupštine Republike Srbije koji su raspisani za 24. april 2016. godine Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave R. Srbije izdalo jeObaveštenje za upis u birački spisak podatka o tome da će birač glasati u inostranstvu.

S tim u vezi obaveštavamo sve državljane Republike Srbije, koji imaju boravište u Republici Sloveniji, da na predstojećim parlamentarnim izborima mogu da glasaju u Ambasadi Republike Srbije u Ljubljani, ukoliko podnesu zahtev da se u jedinstveni birački spisak Republike Srbije upiše podatak da će glasati u inostranstvu.

Zahtev se može podneti Ambasadi R.Srbije u Ljubljani, do 02. aprila 2016. godine, lično, poštom ili elektronskim putem (faksom ili mejlom). Uz zahtev je potrebno priložiti važeći lični dokument izdat od nadležnog organa R.Srbije (pasoš, lična karta, vozačka dozvola).

U inostranstvu mogu glastai birači koji su u Republici Srbiji upisani u jedinstveni birački spisak. Uvid u jedinstveni birački spisak, radi provere upisa, može se izvršiti na internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave – http://www.mduls.gov.rs.

Obrazac Zahteva za upis u birački spisak podatka da će birač glasati u inostranstvu možete preuzeti ovde LINK.

Ukoliko lice nije upisano u jedinstveni birački spisak, istovremeno sa zahtevom za upis podatka da će glasati u inostranstvu, treba podneti i zahtev za upis u jedinstveni birački spisak.

Obrazac Zahteva za upis u u jedinstveni birački spisak možete preuzeti ovde LINK.

Adresa: Ambasada Republike Srbije u Ljubljani, Slomškova 1, 1000 Ljubljana.
Faks: +386 1 43 42 688; +386 1 43 42 689
E-Mail: embassy.ljubljana@mfa.rs
konzularno.ljubljana@mfa.rs
Sva dodatna obaveštenja mogu se dobiti na telefon: +386 1 43 80 110