Velikonočna razstava v hotelu Izvir Radenci

O jajčkih razmišljajo vse generacije

DSC_0967-copy

Izdelki Vrtca Radenski mehurčki Radenci

V Zdravilišču Radenci vsako leto pripravijo velikonočno razstavo, da tako popestrijo svojim gostom predpraznične in praznične dneve ter jih opomnijo na ljudsko izročilo v pokrajini na obeh bregovih reke Mure. Zatorej povabijo k sodelovanju društva, ustanove, različne organizacije kot tudi posameznike na omenjeni razstavi.

DSC_0969-copy

Izdelki Gabrijele Flisar

O velikonočnem  času razmišljajo pravzaprav vse generacije in tako sodelujejo na razstavi najstarejši: stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci (kot posebnost so razstavili jajčka iz polstenja), kakor tudi Sekcija za ohranjanje kulturne dediščine pri Društvu upokojencev Ljutomer. Preko reke Mure pa sodeluje na razstavi Društvo žena in deklet Sončnica s Tišine.

DSC_0985-copy

Izdelki DOSOR-ja Radenci

Je tudi nekaj razstavljavcev – posameznikov: Cvetka Čeh, Tamara Zupe, Gabrijela Flisar in Atelje Kosednar. Velikonočne pogrinjke predstavljata organizator razstave Zdravilišče Radenci ter oddelek strežbe (mentor Peter Pertoci) s Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci. S te šole sodelujejo še učenke in učenci praktičnega pouka turizma (mentorici Bojana Flegar in Elvira Štumpf) s kar celimi zajčjimi družinami.

DSC_0989-copy

Velikonočni zajček z jajčkom

Omeniti je še treba sodelovanje najmlajših, kajti na razstavi je moč videti izdelke iz Vrtca Radenski mehurčki Radenci ter pričakovanje organizatorjev, da se odzovejo z izdelki še trije razstavljavci, ki so se vnaprej prijavili: Cvetličarna Toplak, Osnovna šola Radenci in Terme Lendava.

DSC_0999-copy

Pisana velikonočna jajčka

Besedilo in fotografije: Filip Matko Ficko