Radenci: 8. mednarodno ustvarjanje umetnic in umetnikov

Trinajstica na DOSOR-jevi likovni koloniji

DSC_2424-copy

Pesnik Kajetan Kovič

Dogajanje letošnje, že osme mednarodne likovne kolonije v Radencih, se je pričelo s srečanjem ob kavi ob 9.30 v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, oziroma njegovi kavarnici »Traminček«.

DSC_2410-copy

Otvoritev 8. DOSOR-jeve likovne kolonije

Temu je sledilo ustvarjanje likovnikov po kotičkih DOSOR-ja ter druženje s stanovalci. Stanovalke in stanovalci DOSOR-ja bodo imeli priložnost ustvarjati na temo »Vetrnice« pod mentorstvom Danice Štrucelj v soboto in nedeljo dopoldan, vsa novoustvarjena likovna dela 8. mednarodne DOSOR-jeve likovne kolonije pa bodo slavnostno predstavljena na odprtju razstave v nedeljo, 8. maja ob 17. uri v razstaviščni avli Zdravilišča Radenci.

DSC_2400-copy

Profesorica Bea Baboš Logar in župan Janez Rihtarič

Na letošnji mednarodni likovni koloniji DOSOR-ja bodo ustvarjali: Igor Banfi, Helmut Blažej, Bodgan Čobal, Matjaž Duh, Robert Jurak, Tatjana Mijatović, Dražen Pavlovič, Vinko Prislan, Niko Ribič, Jerneja Smolnikar, Vida Slivniker Balantič, Viktor Šest in Janez Štros.

DSC_2404-copy

Zbrani v DOSOR-jevi kavarnici »Traminček«

 To bo v dneh od 6. do 8. maja in na današnji dopoldanski otvoritvi (6.5.2016) sta zbrane umetnice in umetnike pozdravila direktorica DOSOR-ja Mateja Hauser in župan Občine Radenci Janez Rihtarič.

DSC_2397-copy

Pesmi štirih pesnikov: Koviča, Menarta, Pavčka in Zlobca

Ob njiju pa tudi umetniški in strokovni vodja letošnje DOSOR-jeve mednarodne likovne kolonije priznani kritik in recenzent Mario Berdič iz Maribora, kot tudi upokojena profesorica slovenskega jezika Bea Baboš Logar iz Radenec, ki je izvedla literarni dopoldan kot uvod ter navdih za letošnje ustvarjanje na temo pesmi Kajetana Koviča iz pesniške zbirke »Vetrnice«.

DSC_2419-copy

Štiri pesmi Kajetana Koviča: Zelena, Rdeča, Rumena in Bela

Besedilo in fotografije: Filip Matko Ficko