Spominska slovesnost ob dnevu zmage v Murski Soboti

FOTO: RADE BAKRAČEVIĆ

IMG_6390

Murska Sobota, 9. maj – Na Trgu zmage v Murski Soboti je danes potekala tradicionalna spominska slovesnost ob dnevu zmage, ki jo Mestna občina Murska Sobota prireja skupaj z Veleposlaništvom Ruske federacije v Sloveniji in Združenjem borcev za vrednote NOB.

IMG_6469

Slavnostni govornik na prireditvi je bil veleposlanik Ruske federacije dr. Doku Zavgajev, ki se je ob tej priložnosti zahvalil Mestni občini Murska Sobota ter predstavnikom borčevske organizacije, kakor tudi vsem občankam in občanom za ohranjanje spomina na padle ruske vojake ter vzorno urejanje spomenika zmage v središču Murske Sobote, kakor tudi spomenikov padlim vojakom na soboškem pokopališču.

IMG_6425

Na slovesnosti so vence padlim osvoboditeljem v II. svetovni vojni položili župan Aleksander Jevšek, veleposlanik Ruske federacije Doku Zavgajev, predstavniki Društva Slovenija-Rusija, predstavniki Združenja borcev za vrednote NOB Murska Sobota, predstavniki veteranskih društev vojne za Slovenijo ter otroci iz Moskve, ki se v tem času mudijo na počitnicah v Moravskih Toplicah.

IMG_6411

Le-ti so s seboj prinesli fotografije svojih bližnjih, ki so izgubili življenja v ruskih mirovnih misijah po svetu.

IMG_6420

V kulturnem programu, ki ga je za slovesnost organiziral Ruski center znanosti in kulture v Ljubljani  so nastopili: kvartet ruskih pravoslavnih duhovnikov, otroci, katerih staršev imajo ruske korenine in živijo v Sloveniji ter pevski zbor Rulada.