Slike 22. mednarodne kolonije v soboškem hotelu Diana

Vinogradi Slovenije in Avstrije predpremierno

IMG_6567

Vsako leto se na Pomurskem sejmu – sejem AGRA – predstavi likovna dela tradicionalne mednarodne likovne kolonije pod delovnim naslovom »Vinogradi obeh bregov Mure«. To se bo zgodilo v drugi polovici avgusta tudi letos, a predpremierno so bila nastala dela z letošnje že 22. kolonije predstavljena v četrtek, 12. maja zvečer, v prostorih hotela Diana v Murski Soboti.

IMG_6602

Na letošnji 22. mednarodni slikarski koloniji pod naslovom »Vinogradi obeh bregov Mure 2016« so ustvarjali: Vidka Borko (Gornja Radgona), Alois Bresnik, Zdravko Dolinšek (Radenci), Aleksandra Fekonja (Gornja Rdagona), Sreč Frühauf (Dravograd), Rosina Gmeindl, Gerhard Guttmann, Edith Maria Keckeis, Ivo Kolar, Albina Kragelj (Radenci) in Christa Nikl – Wildkowski. Vsak od sodelujočih umetnic oziroma umetnikov je za razstavo prispeval dvoje umetniških del.

IMG_6502

Predpremierno razstavo letošnjega že 22-ega tradicionalnega ustvarjanja umetnic in umetnikov dveh sosednjih držav sta v prostorih hotela Diana v Murski Soboti odprla predsednik uprave Pomurske sejma v Gornji Radgoni Janez Erjavec in okrajni glavar Južno-vzhodne Štajerske (Südoststeiermark) v Avstriji dr. Alexander Majcan, ob njiju pa še direktorica oziroma lastnica hotela Diana v Murski Soboti Olga Belec.

IMG_6547

Vsi trije so posebej v svoji sredi pozdravili enega od iniciatorjev te kolonije pred 22-imi leti, starosto pomurskega kmetijstva in vinogradništva ter vinskega viteza dr. Alojza Slaviča iz Radenec ter slikarja Adolfa Pena iz Murske Sobote, ki je 21 let bil vodja imenovane likovne kolonije. Letos je to vlogo za skupino slikark in slikarjev iz Slovenije prevzela Aleksandra Fekonja iz Gornje Radgone, za gostujoče umetnice in umetnike iz Avstrije pa Alois Bresnik.

IMG_6527

Prva razstava likovnih del slikark in slikarjev, ki so ustvarjali na letošnji 22. mednarodni slikarski koloniji, bo na ogled v prostorih hotela Diana v Murski Soboti dober mesec dni, avgusta pa še na sejmu AGRA v Gornji Radgoni.

IMG_6514

Filip Matko Ficko

Fotografije: Rade Bakračević