Vseslovensko srečanje bolnikov z multiplo sklerozo

Na vseslovenskem srečanju bolnikov z MS v Rakičanu, pri tamkajšnjem grajskem poslopju, se je v soboto, 28. maja opoldne, zbralo skoraj 500 članic in članov Združenja bolnikov z multiplo sklerozo (MS) v Sloveniji. Obolelih za MS je v Sloveniji okrog 3000, v sedemnajst podružnic MS po državi pa je vključenih okrog 2000 članic in članov. Vsako leto, v čast 25. maja – Mednarodnega dneva MS – pripravijo srečanje in letos je ta častna naloga »zadela« Radgonsko podružnico. Le-to s sedežem v Gornji Radgoni vodi Milan Brenčič, ki se je s svojo ekipo članic in članov ter prostovoljcev odlično odrezal.

Vse udeleženke in udeležence srečanja je Milan Brenčič 28. maja opoldne pozdravil s prireditvenega odra na grajskem dvorišču dvorca Rakičan, za njim pa še predsednik Združenja multiple skleroze Slovenije Alojz Ješelnik. Tem pozdravom sta se pozneje pridružila še župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek in župan Občine Gornja Radgona Stanislav Rojko, kot tudi direktor Izobraževalnega središča Rakičan mag. Robert Celec. Predsednica strokovnega posvetovalnega organa pri Združenju MS Slovenije, dr. Beatrika Končan Vračko, pa je za vse imela neke vrste strokoven a tolažilen nagovor.

V kulturnem programu srečanja so nastopili: pevka Dorina in cimbalist Andi Sobočan, Ljudski pevci in godci iz Černelavec, Beltinski tamburaši s pevci, pevec Vedran Franc Husar, Moški pevski zbor Lipovci in kantavtor Samo Budna iz Ljutomera. Program je povezovala Nada Tomanič, ki pri Združenju MS urejuje glasilo. Udeleženke in udeleženci srečanja pa so pri kuharju Term 3000, Urošu Očeku iz Veščice, lahko dobili vse napotke o kuhanju bograča in peki prekmurske gibanice.

Filip Matko Ficko