TRADICIONALNI PRIJEM ZA NAJBOLJE NOVOSADSKE ĐAKE

1. Gradonačelnik Miloš Vučević pozdravlja najbolje učenike

Gradonačelnik Miloš Vučević pozdravlja najbolje učenike

U predivnom ambijentu ispod starog sata na Petrovaradinskoj tvrđavi danas (29. juna) Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i novi predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić primili su učenike novosadskih osnovnih i srednjih škola koji su osvojili nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima prošle školske godine. Gradonačelnik i predsednik Skupštine Grada su u znak zahvalnosti Novog Sada takođe „najboljim među najboljim“ uručili tradicionalne nagrade. Prijem i pohvalnice su već tradicionalno svečano dešavanje, a od škoske 2014/15 učenicima se dodeljuju Vidovdanske nagrade, u vidu pohvalnice i novčanog iznosa.

2. Zasluženi trenutak priznanja i sreće

Zasluženi trenutak priznanja i sreće

– Tradicionalno oko Vidovdana imam čast da se družim sa najboljim đacima Novog Sada koji su naš najveći potencijal i ohrabruju nas da verujemo u bolje sutra. Želim da im u ime Grada Novog Sada kažem hvala, i da im poručim da vole i čuvaju Novi Sad, grad najboljih ljudi, jer budućnost zavisi od svakog od nas. Ove godine je nagrađeno oko 586 đaka, za šta je Grad iz budžeta izdvojio osam miliona dinara. To je simboličan način da ih podstaknemo da budu što bolji, i da na najbolji način predstave sebe, svoje škole, svoj grad i državu – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i poželeo učenicima da nastave da nižu uspehe, ali i da se odmore i uživaju na raspustu.

Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić izjavio je da nagrađivani učenici predstavljaju esenciju intelektualnog potencijala Novog Sada, a da Grad na ovaj način želi da im pokaže da vredi biti dobar.

U ime novosadskih škola prisutnima na prijemu obratio se direktor Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ Radivoj Stojković koji se zahvalio Gradu na podršci, ocenivši da talentovane mlade ljude treba podržavati i sa njima pojačano raditi.

Radomir Čubranović